Ministerul Fondurilor Europene a obtinut acordul Comisiei Europene pentru reluarea tuturor platilor aferente Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) 2007-2013, anunta un comunicat MFE.

Grecia se imprumuta ieftin acumFoto: bundesbank.de

In lunile decembrie 2014 si aprilie a.c, in urma unor audituri ale CE, au fost decise intreruperi temporare ale rambursarilor de la Bruxelles catre Romania pentru trei axe ale Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

Platile pentru axele prioritare 1 si 4 au fost reluate la 15 septembrie a.c, iar pentru axa 3 au fost reluate acum.

Beneficiarii fondurilor nu au fost afectati, platile catre cei care deruleaza proiecte europene fiind asigurate de la bugetul de stat, sustine sursa citata.

'Decizia Comisiei Europene de a relua platile pentru POSCCE este un succes al Guvernului Romaniei si confirma eforturile depuse in echipa de Autoritatea de Management si organismele intermediare. Estimez ca POSCCE va avea cel mai mare procent de absorbtie dintre toate programele aferente perioadei 2007-2013 (peste 90%), deoarece in perioada care urmeaza Comisia Europeana va putea rambursa Romaniei peste 400 milioane euro pentru acest program', a declarat Marius Nica, ministrul fondurilor europene.

Ministerul Fondurilor Europene este coordonatorul Instrumentelor Structurale 2007-2013 si al fondurilor europene structurale si de investitii 2014-2020 in Romania, indeplinind si rolul de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) 2007-2013.