Locuri de munca in administratia publica, in domeniul absorbtiei fondurilor europene, sunt disponibile, in aceasta perioada, la Ministerul Fondurilor Europene, potrivit site-ului oficial al institutiei.

Angajari la Fonduri EuropeneFoto: MFE

La MFE erau scoase la concurs, joi, o serie de posturi cu perioada de inscriere inca valabila, printre care:

  • consilier la  Compartimentul Antifrauda si Constatare Nereguli, Directia Generala Asistenta Tehnica,
  • consilier la Compartimentul Evaluare si Aprobare Proiecte, Directia Gestionare Program, Evaluare si Aprobare Proiecte, Directia Generala Programe Capital Uman.
  • consilier la Serviciul Management Contracte, Directia Management Contracte , Investitii si Protocol,
  • expert la Directia Coordonare de Sistem pentru Programe Capital Uman, Directia Generala Programe Capital Uman.

Bibliografia, termenele si celelalte date necesare la inscriere sunt disponibile AICI.

Salariatii MFE beneficiaza de un spor la salariu de 75%, acordat din fonduri europene, prin programul de asistenta tehnica, insa pot pierde acest plus daca nu trec de evaluarile periodice de performanta.

Premierul Dacian Ciolos i-a cerut, joi, ministrului fondurilor europene, Aura Raducu, transparenta in ocuparea posturilor libere din autoritatile de management pentru fondurile europene.

"Am inteles ca aveti posturi de management scoase la concurs in multe din autoritati de gestiune a fondurilor si as vrea sa incepem inca de pe acum aplicarea principiului transparentei si profesionalizarii acestor structuri. Va rog sa asigurati ca perioada de depunere a candidaturilor in asa fel incat cei care sunt cu adevarat interesati si care vor sa lucreze in mod profesionist, sa poata sa-si depuna candidaturile.

Cu aceasta ocazie, transmit si acest mesaj foarte clar din partea acestui Guvern: singurele criterii pentru aceste functii vor fi cele de competenta tehnica, competenta manageriala, si o sa va rog doamna ministru sa va asigurati ca organizarea acestor concursuri este transparenta si bazata pe aceste criterii. Si as vrea sa urmaresc personal derularea acestor concursuri. Cei care sunt interesati de posturile de conducere din autoritatile de management, care au competenta, si vor sa ni se alature, ii invit sa-si depuna candidaturile in urmatoarele zile", a spus Ciolos, in sedinta de guvern.