Banca Europeana de Investitii va asigura sprijin autoritatilor romane pentru imbunatatirea gestionarii fondurilor europene

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 16 decembrie 2015, 12:28 Economie | EuROfonduri

Banca Europeana de Investitii va asigura sprijin autoritatilor romane pentru imbunatatirea managementului si consolidarii absorbtiei Fondurilor Europene Structurale si de Investitii, realizarea agendei de reforme structurale si investitii in sectorul public, in vederea realizarii obiectivelor din Acordul de Parteneriat 2014-2020. In acest sens, va fi semnat un Memorandum de Intelegere intre Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Investitii, decizie luata miercuri de Executiv.

Asistenta expertilor BEI va fi acordata pentru doua arii de interventii:

  • Necesitati orizontale: sprijin pentru intarirea capacitatii administrative a Autoritatilor de Management si a beneficiarilor pentru identificarea, pregatirea si implementarea proiectelor; suport pentru inchiderea Programelor Operationale Sectoriale Transport si Mediu 2007-2013; consultanta pentru echipele de proiect si departamentele implicate in pregatirea, managementul si implementarea proiectelor; training; sprijin pentru identificarea problemelor de guvernanta si adoptarea legislatiei nationale pentru cresterea absorbtiei Fondurilor Europene Structurale si de Investitii, precum si pentru indeplinirea conditionalitatilor ex-ante.
  • Necesitati specifice referitoare la implementarea programelor operationale: sprijin pentru monitorizare, evaluare, pregatire si implementare; punerea la dispozitie a unor experti care sa sprijine pregatirea si implementarea proiectelor, inclusiv prin suport metodologic pentru pregatirea documentelor necesare; sprijin pentru implementarea instrumentelor financiare in Romania.
Expertiza acordata de BEI in baza acestui Memorandum de Intelegere va fi rambursata din Fondurile Europene Structurale si de Investitii alocate Romaniei, in cadrul unor proiecte de asistenta tehnica sau destinate dezvoltarii capacitatii administrative.

Prin acest Memorandum de Intelegere, Romania nu isi asuma angajamente financiare in plus fata de cele deja asumate prin documentele programatice aferente exercitiului financiar 2014-2020, iar acordul cu BEI este in concordanta cu obiectivul Guvernului de a sprijini reformele structurale, investitiile din sectorul public si cresterea absorbtiei Fondurilor Europene Structurale si de Investitii (FESI), cu suportul expertizei institutiilor financiare internationale.

Memorandumul de Intelegere va intra in vigoare la data notificarii de catre Guvern a finalizarii procedurilor nationale si va fi valabil pana la finalul perioadei de programare 2014-2020, adica 31 decembrie 2023.


Citeste mai multe despre   


[P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

612 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri