​Premierul Dacian Ciolos a numit in functia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene un specialist in constructii, Emanoil Radu Dascalu.

Potrivit unor surse oficiale, Dascalu nu a mai activat in administratie, lucrand in zona privata, in sectorl constructiilor, In Marea Britanie si Germania. De altfel, el si studiat in Germania, au precizat sursele.

Conform acestora, Dascalu a fost recomandat pentru aceasta functie de catre Nicolae Noica, fost ministru taranist al Lucrarilor publice in guvernarea Conventiei Democrate (1996-2000).

In MFE mai actoveaza inca doi secretari de stat, mosteniti din Guvernul Ponta: Ciprian Necula si Nicusor Buica.

Necula provine din societatea civila, fiind cunoscut pentru activitati dedicate de combatere a discriminarii etnicilor romi. Necula este doctor in sociologie la SNSPA Bucuresti si a urmat studii postuniversitare si la Geneva, Elvetia.

Nicusor Buica a fost numit secretar de stat la MFE in octombrie 2015, cu putin timp ianinte de demisia Guvernului Ponta. In peroada martie 2013-martie 2014 a fost secretar de stat la Transporturi. De asemenea, a ocupat si locuri in consiliile de administratie ale Loteriei Romane si Enel Energie Muntenia.

Buica are diplome de subinginer mecanic si de economist, iar in 2014 a urmat si un program postuniversitar la Colegiul National de Informatii al Academiei Nationale de Informatii din subordinea SRI. In plus el are si un masterat in diplomatia apararii, la Universitatea Lucian Blaga, Sibiu.