Romania a selectat achizitii IT de 200 de milioane de euro facute de institutii si vrea sa le deconteze de la Comisia Europeana

de CZ     HotNews.ro
Luni, 22 februarie 2016, 11:30 Economie | EuROfonduri

Romania vrea sa creara Comisiei Europene sa-i deconteze achizitii publice facute de institutii in cadrul unor proiecte de informatizare a administratiei, finantate initial din bani de la bugetul de stat sau din imprumuturi, in asa-numita procedura a proiectelor retrospective, a informat Ministerul Fondurilor Europene.

Potrivit unui comunicat transmis duminica de MFE, pana la acest moment, Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Ecnomice (POSCCE) din cadrul MFE impreuna cu Organismul Intermediar pentru Societatea Informationala (OIPSI) din Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala a selectat din 115 achizitii publice din Sistemul Electronic pentru Achizitii Publice (SEAP) .

Achizitiile fusesera efectuate de 46 de institutii publice centrale si au o valoare totala estimata de 217,52 milioane euro.

Dintre acestea, vor fi selectate cele care indeplinesc toate conditiile pentru a beneficia de finantare retrospectiva din POSCEE.

Achizitiile indeplinesc din start cateva conditii, printre care:
  • obiectul achizitiei se incadreaza in specificitatea domeniului major de interventie 2.2 Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice moderne, Axa Prioritara III a POSCCE,
  • obiectul achizitiei nu este exclusiv mentenanta sau asistenta tehnica,
  • autoritatea contractanta este institutie sau autoritate publica de la nivel central (exceptie facand regiile autonome si companiile nationale, din motive de ajutor de stat).
MFE spune ca urmareste astfel cresterea gradului de absorbtie a fondurilor UE in anul 2016 si atragerea in totalitate a fondurilor europene disponibile pentru POSCCE 2007-2013.

Procedura proiecelor retrospective permite statelor membre sa deconteze din fonduri europene cheltuieli efectuate in proiecte nationale finantate intial din bugetul de stat, bugete locale, imprumuturi sau alte surse in afara fondurilor UE.


Citeste mai multe despre   Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

1144 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă