In contextul in care inceputul de an in agricultura a stat sub semnul lipsei subventiilor, in pofida conditiilor meteo favorabile si a perspectivelor bune de dezvoltare, fermierii romani sunt ingrijorati de lipsa banilor.

Autoritatile romane promit ca in prima parte a lunii aprilie APIA va debloca fondurile, ceea ce ar da o gura de oxigen agricultorilor, altfel sezonul risca sa fie ratat.

Pe partea fondurilor pentru dezvoltare, Comisia a alocat 8,1 miliarde de euro din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala. Circa cinci miliarde din cele opt vor ajunge in conturile companiilor private, a explicat, pentru EurActiv, comisarul european Phil Hogan.

Evenimentul acopera doua teme majore:

  • Finantarea investitiilor in agricultura, cu precadere investitiile in tehnologie si infrastructura: linii de finantare deschise, creditare si leasing, stadiul platii subventiilor;
  • Pachetul guvernamental "Clasa de Mijloc la Sate": acest pachet de politici este consecinta logica si fructificarea la nivel national a reformei PAC demarata, negociata si lansata de fostul comisar european Dacian Ciolos.

Citeste mai mult pe EurActiv.ro