Ana Costea, actualul ministru al Muncii, voia sa cheltuiasca pe benzina, sepci, ceasuri si stick-uri de memorie peste o treime din bugetul unui proiect dedicat ajutorarii tinerilor fara educatie si fara locuri de munca. Astfel, ministrul Muncii a vrut sa cheltuiasca peste 12 milioane de euro pentru benzina in acest proiect prin organizarea de caravane, unde tinerilor din grupul - tinta sa li se dea cadouri sepci (circa 400.000 de euro), stick-uri de memorie (circa 1,6 milioane de euro) si ceasuri (circa 977.000 de euro), au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

Proiectul, finantat din fonduri europene, a fost blocat de guvern in urma aparitiei acestei structuri de costuri. Practic, in locul investitiei in programe de educatie sau de inserare in piata muncii pentru acesti tineri, o mare parte din fondurile europene ar fi urmat sa fie cheltuiti pe caravane in tara si cadouri de tip electoral.

Romania ocupa o pozitie fruntasa in UE in ce priveste numarul de tineri aflati intr-o situatie precara, fara locuri de munca si cu educatie precara. Comisia Europeana a lansat mai multe programe pentru ajutarea acestei categorii extrem de vulnerabile (cunoscuta sub acronimul NEETs - Young people not in employment, education or training).

Si reprezentantii Comisiei Europene ar fi respins proiectul in forma scrisa de ministerul Muncii, au declarat sursele citate.

Modul in care a gestionat acest proiect cu fonduri europene ar fi reprezentat motivul principal pentru care premierul Ciolos voia sa o remanieze pe Ana Costea, au mai declarat pentru HotNews.ro sursele citate. Astazi insa, ministrul Muncii a declarat ca nu va sustine proiectul de salarizare a bugetarilor, proiect asumat de Guvern, ceea ce va duce cel mai probabil la demisia sau remanierea sa.