EXCLUSIV Documente: Hexi Pharma a luat bani europeni sa asigure concentratia corecta a dezinfectantelor. Firma se lauda ca a livrat produse in scoli pe vremea "gripei porcine din 2009"

de Claudiu Zamfir     HotNews.ro
Duminică, 15 mai 2016, 23:58 Economie | EuROfonduri


Hexi Pharma
Foto: hexi.ro
 • Firma Hexi Pharma care a livrat, in spitale din toata tara, dezinfectante care s-au dovedit a fi diluate in urma unor controale, a luat fonduri europene pentru a-si moderniza si extinde productia. In documentatia depusa, firma descria o serie intreaga de proceduri prin care tinea sub control concentratia si calitatea dezinfectantelor, valorile fiind inregistrate in dosare si pe un computer. Firma Hexi Pharma si-a cerut, saptamana trecuta, insolventa, in mijlocul unui scandal de proportii declansat in urma unor investigatii realizate de o echipa de jurnalisti de la Gazeta Sporturilor (si blogul Tolo.ro), legate de infectiile intraspitalicesti care au condus la moartea multor pacienti din Romania, printre care si victime ale incendiului din clubul Colectiv, din 2015. Dezinfectantele Hexi erau  folositi in prevenirea infectiilor nosocomiale.
 • Cu toate astea, in documentele depuse pentru banii europeni, firma sustinea ca diverse produse ale sale aveau anumite concentratii de substante active, trecute si pe etichete, dar care s-au dovedit a fi mult diminuate in realitate, conform unor analize efectuate mai intai de Gazeta Sporturilor si apoi de Ministerul Sanatatii.
 • Interesant este si modelul de business al firmei detinute de omul de afaceri Dan Alexandru Condrea (93,75%) si de Uliana Ochinciuc (6,25%), medic la Spitalul Militar: cumpara substante active de la producatori din strainatate, le prepara, le doza si le ambala, dupa care le vindea spitalelor, "la preturi competitive", care variau de la un spital la altul.
 • Firma lui Condrea se baza pe o afacere sigura, pentru ca procedurile de dezinfectare din spitale "nu sunt activitati optionale, ci obligatorii in orice unitate medicala, de stat sau privata, chiar si pe timp de criza".
 • In anul 2009, Hexi Pharma a livrat in scoli, gradinite si licee substante dezinfectante pentru prevenirea raspandirii gripei porcine.


In perioada 2013-2015, firma Hexi Pharma Co. SRL, care face obiectul unui dosar penal in prezent, a primit fonduri europene si de la stat de aproape 600.000 de lei (peste 130.000 de euro), in perioada 2013-2015, intr-un proiect european derulat in cadrul Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice. Prin proiect, firma urmarea sa-si majoreze productia de dezinfectante de la 17,3 tone pe luna la 21,3 tone pe luna. HotNews a cosultat documentele oficiale depse de Hexi la autoritatea de management care gestiona banii uropeni accesati de firma

Conform datelor oficiale din Sistemul Unic de Management al Informatiei pentru fondurile europene (SMIS), firma lui Dan Alexandru Condrea trebuia sa investeasca in total 1,5 milioane de euro pentru "dezvoltarea capacitatii de productie", bani din care, pana in anul 2015, a luat de la stat cei aproape 600.000 de lei - fonduri europene si de la buget.

In planul de afaceri depus, in 2013, la Autoritatea de management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (AM POSCCE), in baza caruia avea sa ia banii europeni, Hexi Pharma descria activitatea curenta pe care voia sa o dezvolte cu fondurile europene.

Procurorii Parchetului General, care vineri au pus sub invinuire compania, pentru posibila infractiune de "zadarnicire a combaterii bolilor", ar putea consulta o serie intreaga de documente pe hartie si pe computer privind concentratiile dezinfectantelor Hexi Pharma: fisele tehnice de securitate, declaratiile de conformitate a produselor, dosarele de lot,  computerul cu softurile speciale de monitorizare a substantelor.

In planul sau de afaceri, firma lui Condrea se lauda cu proceduri de control si inregistrare stricte:

 "Obiectivul activitatii SC HEXI PHARMA Co. SRL este acela de a prepara, ambala, depozita (in scopul livrarii) produse antiseptice si dezinfectante (flux forme dozate lichide) si pastile clorigene (flux forme dozate solide).

Materiile prime livrate de furnizori / producatori sunt insotite de buletine de analiza in care sunt specificate intervale destul de mari ale parametrilor chimici si fizici, nu valori fixe, necesitand o reanaliza exacta a parametrilor (in principal a concentratiei) in vederea stabilirii retetei de fabricatie (ex.: daca concentratia uneia dintre substante este apropiata de valoarea limitei inferioare, atunci va rezulta din calcul o cantitate mai mare de materie prima decat reteta initiala). Astfel se asigura conformitatea produsului finit cu FISA TEHNICA DE SECURITATE si DECLARATIA DE CONFORMITATE"."Toate masuratorile si analizele facute cu ajutorul aparaturii de control (atat materiei prime cat si produselor semifinite si finite) sunt printate si/sau inregistrate/ monitorizate pe un PC cu softuri speciale.

Toate procesele tehologice se monitorizeaza si se inregistreaza in dosarul de lot al fiecarui produs, realizat conform normelor GMP (Good manufacturing of pharmaceuticals), care contine mai multe capitole, in functie de produsul preparat si tehnologia necesara.

Dosarul de lot este intocmit de inginerul tehnolog si cuprinde detaliat fiecare etapa a procesului tehnologic (de la primirea materiei prime pana la depozitare), acesta ajutand la verificarea cantitatii, calitatii si trasabilitatii, conform normelor Uniunii Europene si a Standardelor ISO in vigoare".Mai mult, in urma prepararii unui produs, trebuia sa se ia probe din zone diferite ale volumului produsului respectiv, pentru a fi analizate.

"Dupa timpul stabilit in reteta se va opri amestecarea si se vor lua 3 probe intermediare de produs semi-finit (dupa fiecare proba se reia omogenizarea timp de 1 minut, la turatie minima, pentru a putea lua probe din 3 zone distincte de amestecare) care se vor analiza: concentratie, substanta activa, pH, vascozitate, culoare, miros - rezultatele vor fi afisate in format electronic, verificate si printate. Daca toti parametrii masurati ai celor 3 probe se vor incadra in limitele trecute in dosar, inseamna ca s-a produs omogenizarea in masa, etapele de control interfazic si preparare s-au incheiat. In caz contrar, se reia omogenizarea conform retetei de fabricatie, pana la un rezultat pozitiv" - spunea Hexi Pharma ca ura sa faca, pentru a lua banii europeni si de la bugetul de stat.

Potrivit unei investigatii Rise Project, Dan Alexandru Condrea utiliza un circuit offshore: cumpara substante active de la producatori mari din strainatate (BASF Chem Trade si Evonik Industries- Germania) printr-un offshore din Cipru, Chemical & Pharmaceutical Solutions ltd, pe care tot el il controla, iar apoi Hexi Pharma cumpara de la firma cipriota substanta activa de 10 ori mai scump.

In Romania, Hexi Pharma prepara, amesteca si redoza substantele, dupa procedeele descrise si mai sus, mai intai intr-un spatiu inchiriat in sectorul 6 din Bucuresti si pe urma intr-o hala proprie, la Mogosoaia, Ilfov.

Spatiul din sectorul 6 este situat pe Bulevardul Timisoara, nr. 52. Cei 140 mp erau inchiriati de la firma Comprodcoop SA, detinuta de Uniunea nationala a Cooperativelor de Consum Centrocoop. Pretul de inchiriere era de 4 euro pe metrul patrat, adica 560 de euro pe luna plu TVA, conform unui contract intrat in posesia HotNews. De asemenea, Hexi a inchiriat spatii de depozitare frigorifice tot acolo, de 220 mp, cu 6 euro pe mp, fara TVA, adica 1.320 euro, fara TVA, pe luna.

Hala din Mogosoaia a fost receptioanata in 12 marie 2014, potrivit unui proces-verbal de receptie obtinut de HotNews.

Hexi se lauda cu substante puternice si preturi mici

Asa cum a aratat Tolo.ro, Hexi Pharma a castigat contracte de circa 10 milioane de euro cu sute de spitale de stat din toata tara, prin licitatii publice si atribuiri directe.

In documentatia depusa pentru fondurile europene, Hexi Pharma se lauda ca 90% din clientii sai erau spitale de stat.

"Clientii societatii sunt raspanditi la nivel national, fiind reprezentanti de spitale de stat, spitale penitenciare, unitati militare, scoli, farmacii, clinici private (ex.: Spitalul Universitar de Urgenta Elias, Spitalul Judetean Deva, Spitalul Judetean de Urgenta Constanta, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, Spitalul Judetean de Urgenta Valcea, Spitalul Municipal Harghita, Unitatea Militara 2548 Bucuresti, UM 02534 Iasi, Spitalul Penitenciar Rahova)" - declara Hexi Pharma in anul 2013, pentru a primi banii europeni.Firma se mai lauda ca si-a castigat toti acesti clienti oferind dezinfectante mai puternice decat cei ai concurentilor.

"Hexi Pharma foloseste substanta activa dezinfectanta cea mai puternica din Romania. Ca putere de actiune, produsele Hexi sunt cele mai puternice. Substantele active sunt achizitionate de la cei mai prestigiosi producatori din lume" - sustinea Hexi in 2013, laudandu-se cu "avantajele fata de alti producatori/ importatori".

"Fiecare lot de produse este analizat in laboratoare specializate inainte sa fie scos pe piata" - mai sustinea Hexi. Potrivit investigatiilor publicate de Tolo.ro, laboratorul la care Hexi isi verifica produsele era Unilab, cu care insusi patronul firmei de dezinfectante, Dan Alexandru Condrea, avea legaturi strase. Potrivit documentelor descoperite de jurnalisti, Condrea si-a platit o datorie personala din banii Unilab.

Mai departe in documentatia pentru fonduri europene, intrata in posesia HotNews, Hexi Pharma spnea ca lua fata concurentilor la achizitiile publice oferind "preturi competitive", care variau de la un spital la altul.

"Principalii clienti ai societatii sunt unitatile medicale de stat. Vanzarea catre aceste unitati se face prin licitatie publica, acesta fiind principalul atu al societatii, deoarece, datorita preturilor competitive, aceasta reuseste sa isi vanda produsele in numeroase unitati medicale de stat, metoda licitatiei publice eliminand concurentii care se bazeaza doar pe publicitate si pe o promovare agresiva a produsului" - spunea Hexi Pharma.

"Datorita particularitatii metodei de vanzare a produselor, si anume prin licitatii publice, nu se poate preciza un pret ferm de vanzare a oricarui produs, avand in vedere ca acesta variaza de la un spital la altul si de la o licitatie la alta" - mai arata firma.

De precizat ca institutiile de stat sunt obligate sa cumpere produsele cu pretul cel mai mic, nefiind luata in calcul calitatea acestora, conform actualului sistem de achizitii publice, guvernat de ordonanta de urgenta 34/2006. Abia saptamana trecuta, Parlamentul a adoptat un nou pachet de legi ale achizitiilor publice, in urma directivelor Uniunii Europene, prin care pretul cel mai scazut nu va mai fi unicul criteriu de atribuire a unui contract de achizitie, ci se vor lua in calcul si calitatea sau costurile finale ale produselor sau serviciilor respective.

A livrat dezinfectante si in scoli, la gripa porcina din 2009Compania Hexi Pharma a mentionat in documentele pentru fondurile europene ca a livrat scolilor si gradinitelor substante dezinfectante si pentru prevenirea raspandirii gripei porcine, in anul 2009. Pe langa ingrijorarea indusa populatiei, Guvernul a produs atunci, prin premierul Emil Boc, si un moment comic (video AICI).

"In anul 2009, societatea a fost solicitata in vederea limitarii raspandirii virusului AH1N1 pandemic in colectivitati, implicandu-se prin asigurarea cu substante dezinfectante in unitatile din sistemul de invatamant de stat, atat in invatamantul prescolar, scolar, universitar si preuniversitar, cat si unitatile din sistemul de invatamant privat, la solicitarea expresa a acestora
" - preciza Hexi Pharma.

Astfel, cifra de afaceri a firmei a tot crescut constant: 7,3 milioane lei in anul 2008; 8,6 milioane lei in anul 2009; 9,8 milioane lei in anul 2010; 13,2 milioane lei in anul 2011.

De asemenea, evolutia profitului net al firmei a fost urmatoarea: 3,07 milioane lei in anul 2008; 2,09 milioane lei in anul 2009; 0,55 milioane lei in 2010; 0,63 milioane lei in anul 2011.

In planul sau de afaceri, Hexi Pharma se bazeaza pe faptul ca businessul ei nu este afectat de criza economica.

"Piata unitatilor medicale de stat ramane principala piata de desfacere, cu atat mai mult cu cat in acest domeniu, al sanatatii, nu se poate vorbi despre o restrangere substantiala a cererii sau o reorientare a consumatorilor catre un alt tip de produse, deoarece dezinfectia mainilor si a tegumentelor, a instrumentarului si a echipamentelor medicale, a suprafetelor si aparaturii medicale si a microaeroflorei nu sunt activitati optionale, ci obligatorii in orice unitate medicala, de stat sau privata, chiar si pe timp de criza" - arata firma de dezinfectante in anul 2013.Concentratiile "umflate" de azi apar si in cererea de bani europeni din 2013

In planul de afaceri depus de Hexi Pharma in anul 2013, prin care cerea fondurile europene, compania isi prezenta principalele dezinfectante, mentionand aceleasi concentratii de substante active care acum se dovedesc a fi "umflate" pe etichete in comparatie cu ce se afla in bidoane.

La produsul Polyiodine, in documentele prin care cere banii europeni in 2013, Hexi declara concentratie de 10% polivinil pirolidona iodata, insa Ministerul Sanatatii a descoperit acum o concentratie de 7,41%.


La Thor Spray - dezinfectant rapid pentru suprafete, in documentele prin care cere banii europeni, Hexi declara concentratie de 0,15% clorura de didedecildimetil amoniu, 24% etanol, 36% izopropanol. Acum, la acelasi produs, caruia insa firma i-a schimbat denumirea in Hexio Spray, concentratia de clorura de didedecildimetil amoniu este de 0,035%.

Un alt dezinfectant gasit "botezat" acum este Hexio Sept, pentru care firma Hexi declara concentratie de 12% glutaraldehidă, dar are de fapt 1,23%, conform analizelor facute de institutul ICECHIM, atat la comanda jurnalistilor de la Gazeta Sporturilor, cat si apoi, a Ministerului Sanatatii (Lista completa, prezentata de DIGI 24).

Acest Hexio Sept se numea Suprasept, in anul 2013. Atunci, pentru a primi bani europeni, firma lui Dan Condrea se lauda ca Suprasept "este un dezinfectant de nivel inalt pe baza de glutaraldehida, in combinatie cu saruri cuaternare de amoniu, fiind indicat pentru dezinfectia si curatarea echipamentelor medicale (...), dezinfectia suprafetelor din scoli, hoteluri, pensiuni (...), dezinfectia terminala (clinica) a salilor de operatii, a saloanelor de boli contagioase" etc.

La acest produs, in declaratiile prin care cerea bani europeni, firma nu mai preciza insa si concentratiile de substante active.Proiect de informatizare, abandonat de Hexi Pharma

Prinproiectul "Dezvoltarea capacitatii de productie a Hexi Pharma", firma a achizitionat o serie de echipamente:  masini de dozat, masini de etichetat, echipament de dozare semi automat pentru produse lichide si semidense, pompe de alimentare, echipamente de ambalat, diverse tipuri de cantare platforma etc.

Acesta nu este singurul proiect european derulat de Hexi Pharma. Ea a mai incercat sa faca un proiect, tot prin POS CCE, dar in sectorul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (IT&C), in valoare totala de 1,2 milioane lei, din care ajutorul nerambursabil era de 633.000 lei din fonduri europene si de la bugetul de stat.

In cele din urma, insa, firma a renuntat unilateral la contractul de finantare, dand inapoi si partea de bani pe care o incasase de la stat - 75.000 de lei- investitii realzate in proiect, potrivit documentelor intrate in posesia HotNews.

Contractul de finantare fusese semnat in 2013, iar in decembrie 2014 firma a renuntat unilateral la proiect. Proiectul viza introducerea unui sistem informatic complex, prin care se urmarea optimizarea stocurilor, inregistrarea clientilor si a istoricului in relatia cu acestia, modalitatile de plata, performanta agentilor de vanzari etc.

Si in acest proiect, Hexi Pharma se lauda cu produsele sale in aceeasi termeni, pentru a convinge statul sa-i dea bani.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


11636 vizualizari

 • +19 (25 voturi)    
  In Ro, nu oricine ia bani europeni! (Luni, 16 mai 2016, 1:00)

  Consta [utilizator]

  Coincidente sau nu, cei care au primit bani europeni fie sunt apropiati ai oamenilor politici, fie a serviciilor.
  • +14 (20 voturi)    
   Adevaratii vinovati (Luni, 16 mai 2016, 7:48)

   zzztop [utilizator] i-a raspuns lui Consta

   Sunt cei care trebuiau sa verifice concentratiile adica Directiile de Sanatate Publica si managerii spitalelor.

   Daca nu sunt cercetati si sanctionati extrem de dur cei care au permis asta, maine vine o alta firma cu alt nume care face la fel.

   Iar acuzatiile trebuie sa fie personale pentru ca managerii, actionarii, directorii din sanatate au comis asta, nu firma xx. Din punctul meu de vedere ce au facut este crima cu premeditare, complicitate la crima si omor din culpa.
   • -1 (1 vot)    
    La fel de vinovati nu "adevaratii" (Luni, 16 mai 2016, 21:59)

    Maniu [utilizator] i-a raspuns lui zzztop

    nu au prin sarcina de serviciu sa verifice (un fel de "receptia lucrarii") ce cumpara? E ca si cum cumperi carne pentru gradinita si nu te uiti la termenul de garantie.
  • +1 (1 vot)    
   hai ca nu este asa... (Luni, 16 mai 2016, 17:23)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Consta

   Am scris si am obtinut finantare europeana.

   Nu am legatura cu serviciile si nici cu politicienii.

   Viata mea ar fi putut sa fie mult mai usoara daca apelam la orice categorie mai sus mentionata, dar erau costuri asociate...
 • +16 (18 voturi)    
  Hexi a valorificat (criminal) o oportunitate de (Luni, 16 mai 2016, 7:33)

  deval [utilizator]

  afaceri cu potential de castig 1000/% existenta in sistemul medical in Romania de peste 30 de ani !
  Toata lumea stia :asistenti, medici, ministerul , directiile sanitare ! I-a ajutat in pastrararea secretului comportamentul insidios al agresiunii acestor microbi/virusi in sensul ca :
  1 efectul(atat ca virulenta cat si desfasurarea in timp) asupra organismului este diferit, in functie de gradul de rezistenta al celui agresat precum si aceea ca
  2 todeauna se asociaza cu o alta afectiune preexistenta (caci nimeni nu se duce in spital la odihna)...
 • +7 (9 voturi)    
  Anul trecut am cautat in farmacii un dezinfectant (Luni, 16 mai 2016, 7:40)

  deval [utilizator]

  pentru suptafete si lenjerie in tratamentul unei persoane care a descoperit o tenie facuta din carnea de vaca.Nu am gasit nici macar informatie pe internet despre ce substanta ar trebui sa caut iar in farmacii nu exista decat ...antica cloramina despre care nu am gasit garantii ca ar avea legatura cu subiectul ci doar ca e singurul dezinfectant care se gaseste !
  Lenjeria am aruncat-o si/sau am tratat-o cu cloramina de-a imboulea fara sa stiu ce fac..
  • +6 (8 voturi)    
   Comment sters de user (Luni, 16 mai 2016, 10:10)

   Crioan [anonim] i-a raspuns lui deval

 • +6 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 16 mai 2016, 9:02)

  [anonim]

  • +4 (6 voturi)    
   Cu o mentiune (Luni, 16 mai 2016, 13:12)

   CapitanulPanait [utilizator] i-a raspuns lui

   Ala macar iti vindea alcool cu culoare si aroma sintetica care nu iti punea viata in pericol si isi atingea scopul ca si produsul original.
   Pentru asta, nea Stefanescu s-a ales cu un glont in cap.
   Aici la Hexifarma s-a falsificat un produs care in final nu isi atingea in nici un fel scopul pentru care a fost produs. Era apa chioara. Si prin aceasta a fost determinata moartea unor oameni. Evident ca va fi foarte greu de dovedit acest lucru.
   Cam ce merita nea Condrea Hexifarma? Si ce credeti ca va primi?
 • +13 (15 voturi)    
  Toate familiile care au pierdut pe cineva (Luni, 16 mai 2016, 9:08)

  transalpinarum [utilizator]

  in ultimii ani din cauza acestor infectii spitalicesti ar trebui sa se asocieze si sa dea statul roman in judecata. Trebuie sa inteleaga si lichele astea ca asa nu merge! asta e deja genocid!
 • +8 (10 voturi)    
  ! (Luni, 16 mai 2016, 9:49)

  Kpriciu [utilizator]

  Genocid în spitale nedezinfectate, probe, multe scrise prin presa, nimeni nu e luat pe sus însă.
  Justiție a la România.
  SISTEMUL încă poate.
 • +6 (10 voturi)    
  oare? (Luni, 16 mai 2016, 9:52)

  gicu sculeru [utilizator]

  Sunt bani multi in sanatate si trebuie impartiti. (para-n-darat-ati). Condrea o sa faca puscarie. OK.

  Dar:
  1. In baza caror contracte a livrat firma asta dezinfectanti in spitale? Cine din minister sau ce prim-ministru a semnat /contrasemnat aceste contracte? Nu cumva dl. Ponta?

  2. Din 2007 ICECHIM a pierdut licenta de testare a chimicalelor. Cine I-a ridicat-o? Prim-ministru atunci era dl. Tariceanu Calin-Anton Popescu. De ce nu este tras la raspuncere?
  • 0 (2 voturi)    
   good questions! (Luni, 16 mai 2016, 17:25)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui gicu sculeru

   Sa asteptam si rapsunsurile daca intrebarile sunt citite - ceea ce cred ca se intampla...
 • -6 (8 voturi)    
  infectii spitale (Luni, 16 mai 2016, 9:57)

  xanti [utilizator]

  Cele mai multe cazuri sunt in USA ,oare or fi si alea diluate de 10 ori.
  Cred ca se face prea mult tam tam fara sa se cunoasca subiectul,toata lumea se pricepe acum la chimie.
  Hai sa-l arestam pe Ponta ca a fost prim ministru ca oricum nu au astia cu ce sa il agate.
  • -1 (1 vot)    
   Te doare-n pix de noi "Garibaldi" (Luni, 16 mai 2016, 22:01)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui xanti

   chiar traiesti in Romania sau iti asigura partidul/angajatorul pentru care postezi tratament in exterior?
 • +5 (7 voturi)    
  GENOCID !,cine este in spatele HEXI Pharma ? (Luni, 16 mai 2016, 10:03)

  andreesanu [utilizator]

  26 de ani de minciuna ,hotie,crime cu premeditare =
  GENOCID !!.
  Complicatii suplimentare la cei internati, hepatite degenerate in ciroze si moarte,medicatie suplimentara si zile de spitalizare sunt o parte din rezultatele criminalitatii HEXI PHARMA !!! ,implicatiile acestor crime cu premeditare in forma repetata sunt de neimaginat !!!.
  Incadrarea cazului HEXI PHARMA din punct de vedere penal este o dovada de implicare la nivelul de sus !!!.
  La baza dezinfectiilor a stat intodeauna :formolul (formaldehida sol ),apa de Javel =hipocloritul de sodiu 2,5 % ;clorura de var orhipocloritul de calciu ,solutia alcool etilic +iod,bromocetul. Azi ne pute sa mai utilizam produsii clasici ,azi pe baza de SPAGA CUMPARAM APA DE PLOAIE , pe bani grei !!!.
  Cand se vor afla oare DINOZAURII CARE STAU IN SPATELE LUI CONDREA ???,NU CRED CA-I DOAR OPRESCU !!!
  • +5 (7 voturi)    
   Nu e genocid (Luni, 16 mai 2016, 11:51)

   Heruvim [utilizator] i-a raspuns lui andreesanu

   Nu se incadreaza in definitia genocidului pentru ca nu a fost vizata o comunitate distincta.

   In schimb se incadreaza perfect la :

   - omor in masa cu premeditare
   - tentativa de omor in masa

   plus alte cateva care ar fi suficiente pentru inchisoare pe viata.
 • +10 (12 voturi)    
  dezinfectanti (Luni, 16 mai 2016, 10:05)

  VasileCraciun [anonim]

  Sunt de profesie inginer chimist.Am lucrat mult in domeniul cercetarii si in productie.Situatia creata in domeniul sanatatii,datorita acestei firme,este de neimaginat in lumea reala!Asa ceva se poate intampla cu o larga complicitate a institutiilor statuluisi a personalului de deservire din unitatea de productie:patro,directori personal de operrare si control,etc.Deci cercetarile nu trebuie sa se rezume numai la patronat-spitale ci si la toti cei care au avut sarcini de productie,control de calitate si normal utilizatorii din sistemul medical!Sa nu uitam in ce tara traim:posibil ca o parte din produse sa fi fost furate,fie la fabrica,fie s-a facut diluarea chiar in spitale!Atentie,organe de cercetare,stiti ca traim in Romania?
 • +10 (12 voturi)    
  comportament criminal (Luni, 16 mai 2016, 10:10)

  hash [utilizator]

  sa faci diluarea dezinfectantilor cu buna stiinta, asta cum se numeste?

  este un motiv foarte bun sa iesim in strada.

  eu as veni pana la Bucuresti (si ne mai strangem).

  Condrea la puscarie!
  • +5 (7 voturi)    
   Cum adica ? (Luni, 16 mai 2016, 10:43)

   VasilescuA [utilizator] i-a raspuns lui hash

   Cum adica "Condrea la puscarie! " ? Cu siguranta, patronul acestei firme ESTE deja la puscarie. imposibil sa fie liber, dupa cea mai mare .... cum sa-i zic ? Crima ? Genocid ? Lovitura ?... de dupa 1989.
   Nu cred ca un asemenea caz de atentat la siguranta si sanatatea populatiei s-a mai intalnit in Europa dupa 1990.
  • +3 (5 voturi)    
   din pacate (Luni, 16 mai 2016, 10:51)

   banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui hash

   Pedeapsa cu moarte sa sters din codul penal . Dar pentru asa-ceva pedeapsa asta ar trebui aplicata .
 • +4 (8 voturi)    
  Condrea NU va fi la puscarie.... (Luni, 16 mai 2016, 11:27)

  liviueu [utilizator]

  voi chiar nu pricepeti despre ce este vorba?
  Hexi pharma a fost protejata la nivel inalt, acum se lucreaza la ''ambalarea'' cazului astfel incat nimeni din cadrul hexi pharma sa nu aiba de suferit.
  Condrea nu va intra la puscarie, pentru simplul fapt ca daca el ar intra la puscarie, ar trage dupa el multe nume grele din politica mioritica. Hexi pharma este doar o mica parte din grupul companiilor care aduc bani grei sistemului politic autohton. Coruptia trebuie intretinuta cu bani, iar banii sunt produsi de catre astfel de companii. Companii de genul acesta sunt si in Pharma, alimantatie publica (atat alimente cat si bauturi - bauturi contrafacute, fireste). Tot ce exista pe piata romaneasca sunt produse ''DILUATE''!

  Totul cu stirea statului roman. De ce credeti ca in institutiile statului sunt angajati in mare parte oameni slab pregatiti, la limita retardului care habar nu au de capul lor?
  din simplul motiv ca nu au nevoie de oameni inteligenti care sa emita pretentii sau care sa nu fie de accord cu ce fac sefii lor!

  Suntem mai rau decat va puteti imagina. Romania este o tara bolnava, bolnava, bolnava!!!
  • +6 (8 voturi)    
   Ce-ar fi ... (Luni, 16 mai 2016, 13:05)

   VasilescuA [utilizator] i-a raspuns lui liviueu

   Ce-ar fi sa nu mai gandim pe modelul fatalist din Miorita si sa facem ceva astfel incat sa schimbam lucrurile ?
  • 0 (2 voturi)    
   hi,hi... (Luni, 16 mai 2016, 14:58)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui liviueu

   Ar fi CULMEA ca insasi Hexi Pharma sa fi cumparat produse diluate de la producatorii "de marca"! ;)
   Ar insemna ca a luat ea insasi tzeapa de la niste Nume Grele pe plan international! ;)

   Sau poate aflam ca firma din Cipru a luat produse expirate si ca primea si bani de la producatori pentru asta - ca sa-i scape de deseuri ;)

   Doamne iarta-ma! Sper ca nu le-am dat idei! >:)
 • +4 (6 voturi)    
  De ce doarme Jutitia? (Luni, 16 mai 2016, 12:59)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Nici un arestat! Doar vorbe, spectacol TV etc . JUSTITIA ROMANA = coruptie la nivel inalt.
  • 0 (2 voturi)    
   vezi ca justitia a oprit insolventa... (Luni, 16 mai 2016, 17:29)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Asa ca nu doarme!

   Astept si Io mai mult de la dansa cu rabdare!

   P.S.
   Cat tupeu la dragalasii de la firma...
   Luat, papat banii evropeni si acum suntem loviti si intram in insolventa....
  • -1 (1 vot)    
   scuze dizolvare societatii... (Luni, 16 mai 2016, 17:31)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   care este diferita de insolventa
 • -1 (1 vot)    
  Hexi Pharma (Marţi, 17 mai 2016, 1:35)

  LiviuStoian2 [anonim]

  Scandalul dezinfectantilor este doar un varf al icebergului, usor de anticipat inca din momentul anularii HCM 941/59 "privind receptia, expeditia si primirea marfurilor precum si stabilirea raspunderii expeditorului, carausului si destinatarului in circulatia marfurilor ". Vor urma cu siguranta si alte nenorociri pana cand vom redescoperi apa calda. Tot asa se va intampla si cu autostrazile, cu termopanele, etc pana cand vom redescoperi ca este necesara reinfiintarea MLPAT si reinceperea standardizarii unor produse si proceduri. Ne-am intors in timp cu 100 de ani...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by