Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Competitie in cadrul Programului Operational Regional:

56 de proiecte in valoare de 700 milioane euro au intrat in cursa pentru finantare UE

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Vineri, 11 ianuarie 2008, 16:40 Economie | EuROfonduri

Patru sosele de centura, 39 de drumuri judetene si 13 strazi urbane ar putea primi fonduri UE in cadrul Programului Operational Regional. Proiectele sunt in curs de evaluare la Agentiile de Dezvoltare Regionala.

Prima licitatie pentru proiecte lansata oficial in Romania a avut mare "trecere" la autoritatile locale din intreaga tara. In cadrul "Axei prioritare 2" a Programului Opertional Regional, domeniul major de interventie 2.1. "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene si strazi urbane - inclusiv constructia/ reabilitarea soselelor de centura”, au fost depuse pana acum 56 de proiecte, care se afla in proces de evaluare si selectie, transmite Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

"Valoarea totala estimata pentru realizarea acestor proiecte este de aproximativ 700 milioane euro, din care 566 milioane euro reprezinta valoarea finantarii nerambursabile", mai transmite MDLPL.

Din totalul proiectelor, 4 vizeaza constructia sau reabilitarea de sosele de centura, 39 de proiecte au ca scop reabilitarea sau modernizarea de drumuri judetene si 13 solicitari se refera la reabilitarea sau modernizarea de strazi urbane.

Conform MDLPL, la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare, situatia cererilor de finantare aflate in diferite etape ale procesului de evaluare si selectie se prezinta astfel:
  • 9 cereri de finantare in regiunea Nord-Est, in valoare totala de aproximativ 95 milioane euro,
  • 9 cereri de finantare in regiunea Sud-Est, in valoare totala de 160 milioane euro,
  • 3 cereri de finantare in regiunea Sud-Muntenia, in valoare totala de 15 milioane euro,
  • 22 de cereri de finantare in regiunea Sud-Vest Oltenia, in valoare totala de 250 milioane euro,
  • 5 cereri de finantare in regiunea Vest, in valoare totala de 56 milioane euro,
  • 2 cereri de finantare in regiunea Nord-Vest, in valoare totala de 41 milioane euro si
  • 6 cereri de finantare in regiunea Centru, in valoare totala de 83 milioane euro.
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

875 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă