Situație aberantă în Cluj-Napoca, unde un centru de cercetare construit și dotat cu aparate de ultimă generație cu finanțare europeană nu are bani să funcționeze.

E vorba de centru medical Imogen, ce aparține de Spitalul Județean de Urgență, care la rândul său aparține de Ministerul Sănătății. Imogen e un institut de cercetare medicală, finanțat cu bani europeni într-un proiect cu valoare de 48 milioane de lei, adică peste zece milioane de euro, bani din care covârșitoarea majoritate – 39 milioane – au venit de la UE. Institutul ar urma să crească eficiența spitalului județean din Cluj “prin construcţia unui centru de studii avansate, interdisciplinare, fundamentale şi clinico-imagistice pentru corelarea pe termen lung a parametrilor de dezvoltare intrauterină cu statusul neuro-psiho-motor, pe parcursul dezvoltării până la vârsta adultă şi dotarea acestuia cu cele mai moderne echipamente şi instrumente software”.

Situația a fost semnalată azi de europarlamentarul Lambert van Nistelrooij: “am vizitat un proiect în care ați băgat milioane de euro, cu mașini de top, dar nu sunt bani pentru exploatare și contracte viitoare”.

Citeste tot articolul pe Actual de Cluj