Comisia Europeana a aprobat finantarea necesara extinderii retelei de metrou din Bucuresti, 251,8 milioane de euro din Fondul de coeziune urmand sa fie investiti in extinderea liniei 5, care traverseaza cartierul Drumul Taberei, a anuntat marti executivul comunitar intr-un comunicat remis HotNews.ro.

In tunelul metroului din Drumul Taberei (foto arhiva)Foto: Hotnews

"Datorita Uniunii Europene, Bucurestiul va dispune de o retea de metrou moderna. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra calitatii aerului din oras, companiilor locale, turismului si, bineinteles, asupra locuitorilor din cartierele ce vor fi astfel deservite", a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, care a aprobat finantarea.

Odata lucrarile terminate, noua sectiune va lega vestul orasului de centru, de la Raul Doamnei la statia Eroilor, unde se face conexiunea cu liniile 1 si 3. Tronsonul va avea o lungime de 7 km, cu 10 noi statii si un depou. De aceasta sectiune vor beneficia peste 64.000 de bucuresteni, care vor realiza deplasarea intre cele doua puncte din oras in mai putin de un sfert de ora - sustine sursa citata.

"Finalizarea lucrarilor e prevazuta pentru luna iunie 2018" - mentioneaza comunicatul CE.

Lucrarile la liia de metrou Drumul Taberei au inceput in anul 2011, cu termen initial de finalizare in 2015, insa acest termen a fost amanat succesiv. Cele mai recente estimari ale Ministerului Transporturilor avansau semestrul al doilea al anului 2018 pentru finaizarea tronsonului 5.