Ministerul Economiei si Finantelor pregateste un model de contract care va fi obligatoriu pentru proiectele de lucrari care implica o finantare publica, de la buget sau de la Uniunea Europeana. Cel mai probabil, reglementarea va fi adoptata pana la sfarsitul lunii, conform Secretarului de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Eugen Teodorovici.

Este vorba, practic, despre un “contract cadru” care va fi obligatoriu pentru aceste proiecte. “El poate fi folosit ca atare sau poate fi completat cu alte detalii pe care partile semnatare le considera necesare”, spune Eugen Teodorovici. Cert este ca va contine un set minim de conditii care trebuie sa fie respectate.

“Documentul fi atat in avantajul autoritatii contractante, cat si al antreprenorilor, fiindca stabileste niste reguli de baza pentru contracte”, mai spune Teodorovici. Reglementarea va intra in vigoare cel mai probabil in luna februarie, fiind adoptata sub forma unui ordin comun al ministrului economiei si finantelor, ministrului transporturilor si Autoritatii pentru Monitorizarea si Reglementarea Achizitiilor Publice.