16 linii de finantare deschise pentru proiecte de resurse umane 

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Vineri, 15 februarie 2008, 15:13 Economie | EuROfonduri

Comisarul european Vladimir Spidla a lansat la Bucuresti 16 licitatii de proiecte pentru care sunt alocate 177 de milioane de euro de la UE prin Programul Operational "Dezvoltarea Resurselor Umane". Proiectele se pot depune online pentru finantare.

Este vorba despre proiecte "strategice", de dimensiuni mari (la nivel regional sau national), cu valori de minim 500.000 de euro si maxim 5 milioane de euro. Solicitantii sunt autoritatile publice locale nationale si locale.

In premiera: transmiterea electronica a proiectelor

Vladimir Spidla, comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si egalitate de sanse a declarat, la lansarea programului, ca se incearca permanent simplificarea procedurilor de gestionare a fondurilor, considerate prea birocratice. Astfel, potrivit ministrului Muncii, Paul Pacuraru, proiectele de resurse umane pot fi depuse online pentru a primi finantare europeana.

Cele 16 linii de finantare pot fi consultate aici. Administrarea electronica se va realiza  printr portalul http://actionweb.fseromania.ro/. Licitatiile sunt deschise pana la data de 17 martie.

Noutati in redactarea si evaluarea cererilor de proiecte

"Completarea online a unei cereri de finantare poate dura circa trei ore iar solicitantii pot verifica online, intr-un mod transparent, rezultatul evaluarii", a explicat Cristina Iova, directorul Autoritatii de Management pentru Programul Operational "Dezvoltarea Resurselor Umane".

Aceasta a mai spus ca solicitantii pot primi un avans de pana la 20% pentru a demara proiectele, pentru primele cinci din cele sase "Axe prioritare" ale programului.
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

1579 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă