Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 a fost lansat oficial vineri

de D.Z.     HotNews.ro
Vineri, 22 februarie 2008, 16:09 Economie | EuROfonduri

Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 a fost lansat oficial vineri. Programul va finanta exclusiv proiectele de asistenta tehnica depuse de institutiile care gestioneaza fonduri structurale. Aceste institutii sunt Autoritati de Management, Organisme Intermediare, Autoritatea de Audit, Autoritatea de Certificare si Plata.

Bugetul total pentru perioada 2007-2013 este de aproximativ 212,8 milioane euro. Din aceasta suma, 170,24 milioane euro provin de la Uniunea Europeana, iar 42,56 milioane euro din surse publice. Axele prioritare si interventiile din cadrul programului vor fi co-finantate in intregime din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

Programul va contribui la definirea unui sistem de management si de monitorizare pentru aceste fonduri si la comunicarea privind interventiile finantate. Responsabilitatea implementarii programului revine Autoritatii de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor. Rezultatele acestui program se vor reflecta in capacitatea de absorbtie si in utilizarea eficienta a fondurilor structurale. Programul de Asistenta face parte din obiectivul Convergenta, alaturi de alte sase programe care vizeaza dezvoltarea regionala, transporturile, mediul, competitivitatea economica, resursele umane si intarirea capacitatii administrative.

Pe baza directiilor stabilite in programele operationale sunt elaborate proiecte care pot obtine finantare din cele doua fonduri structurale: Fondul European de Dezvoltare Regionala si Fondul Social European, precum si prin Fondul de Coeziune. In perioada 2007-2013, Romania va putea atrage 19,67 miliarde euro pe baza celor trei fonduri. 
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

455 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă