Problema proiectelor de dezvoltare regionala este capacitatea autoritatilor locale de a le derula, a declarat Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. "Nu trebuie ca aceste proiecte sa sufere din cauza unui primar sau a altuia. Daca e nevoie, vom face modificari legislative astfel incat autoritatile sa nu mai fie la cheremul unor consilii locale sau al unor primari", a mai spus ministrul.

Potrivit lui Borbely, primele contracte pentru finantari europene prin Programul Operational Regional vor fi semnate in luna martie.

"Este vorba despre 91 de proiecte care sunt in evaluare, in valoare totala de peste 1 miliard de euro", a declarat acesta. "Problema este capacitatea autoritatilor locale de a derula aceste proiecte. Se pot adopta diferite mecanisme pentru a ajuta aceste autoritati", a mai spus ministrul.

Borbely a amintit ca acelasi gen de probleme au aparut, la cheltuirea fondurile europene, in tarile care au aderat la UE in 2004.

La aceste probleme, in opinia sa, se adauga lipsa de personal din cadrul Agentiilor de Dezvoltare Regionala: din totalul prevazut de 413 angajati, numai jumatate exista in prezent.