Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Finantari de 36,6 milioane de euro pentru proiecte de mediu 

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Miercuri, 27 februarie 2008, 13:52 Economie | EuROfonduri

Autoritatile localitatilor cu maxim 50.000 de locuitori pot obtine pana la 1 milion de euro, prin programul PHARE 2006, pentru gestionarea deseurilor si "gospodarirea apelor uzate".

A fost lansata schema de finantare pentru autoritatile locale pentru proiecte de gestionarea deseurilor si gospodarirea apelor uzate. Valoarea finantarii nerambursabile pentru fiecare proiect va fi cuprinsa intre 100.000 de euro si 1.000.000  de euro. Este ultima licitatie de proiecte in cadrul programul PHARE.

In cadrul componentei "Gestionarea deseurilor", pot primi finantare urmatoarele tipuri de investitii:
  • statii de pre-tratare bio-mecanica a deseurilor menajere
  • platforme de compostare
  • colectarea si transportul deseurilor municipale
  • colectare selectiva
  • sisteme de salubrizare si spatii pentru depozitare temporara

Attila Korodi, ministrul mediului si dezvoltarii durabile, a precizat ca, prin programele PHARE anterioare, au fost semnate 264 de contracte pentru proiecte ale autoritatilor publice si 23 de contracte cu entitati private, in valoare totala de 115 milioane euro.  Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

252 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri