In data de 4 martie a aparut in Monitorul Oficial Ordinul ministerial privind cheltuielile eligibile ale microintreprinderilor, in cadrul Programului Operational Regional.

Mai exact, este vorba despre cheltuielile efectuate si care pot fi decontate in cadrul domeniului major de interventie "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor"; Axa prioritara "Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local" din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013.

Potrivit actului normativ, microintreprinderile pot primi finantare pentru mai multe tipuri de activitati. In primul rand, pentru constructii si instalatii aferente extinderii, construirii sau modernizarii spatiilor de productie.

Micii intreprinzatori mai pot efectua chleltuieli pentru achizitionarea de echipamente si tehnologii noi si pentru achizitionarea sistemelor IT si a programelor informatice. De asemenea, sunt considerate eligibile, in limita a 5% din valoarea totala eligibila a proiectului, cheltuielile legate de serviciile de consultanta. (Nota: Textul integral al ordinului - in documentul atasat)

Acesta este primul document oficial referitor la componenta de finantare pentru microintreprinderi. Ghidul solicitantului (pentru masura 4.3, n.r.)care se gaseste pe website-ul oficial al programului este, inca, intr-o versiune intermediara.