Refacerea celui mai important dig din judetul Braila, distrus in 2006, costa 8 milioane de lei, din care 5 milioane reprezinta fonduri europene.

Lucia Varga, secretar de stat la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, impreuna cu autoritatile locale brailene au inaugurat, in prezenta constructorului, demararea lucrarilor de consolidare a digului Noianu - Chiscani, care a fost doborat de ape cu doi ani in urma.

Conform informatiilor furnizate de Mariana Tudor, directorul "Ape Buzau - Ialomita", costul total al lucrarilor este de 8 milioane lei, din 5 milioane provin din Fondul European de Solidaritate, iar restul din bugetul de stat.

Termenul limita de executie este luna octombrie a.c. Lucia Varga a spus ca lucrarile vor fi monitorizate permanent. “Noi ne propunem ca, cel tarziu in septembrie sa fie gata lucrarea si sa venim la receptia finala.

La licitatia organizata de catre Directia Apelor Buzau- Ialomita pentru selectarea firmei de constructii s-au prezentat cinci constructori, castigatorul fiind o firma din Buzau.