Proiectele de investitii ale intreprinderilor mici si mjilocii care vor solicita finantare europeana au scapat de garantiile consistente solicitate initial de catre autoritatea de management (AM). Pentru "investitii mici" garantiile au fost eliminate iar pentru "investitii mari" au fost pastrate numai o parte dintre ele, a declarat pentru The Money Channel reprezentantul AM pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POS CCE).

In urma numeroaselor solicitari ale bancilor si potentialilor beneficiari, autoritatile au decis sa elimine, din conditiile uneia din liniile de finantare, si sa reduca, din conditiile aleti linii de finantare, garantiile de implementare sau postimplementare pentru proiectele de investitii.

Cel putin asa a declarat pentru The Money Channel Dorina Muntean, reprezentantul AM POS CCE. "La investitiile mici pentru IMM-uri, la care valoarea sprijinului financiar nerambursabil este pana la 250 de mii de euro s-a eliminat atat garantia de implemnetare cat si cea de post-implememntare.

Investitiile mari pentru IMM-uri, intre 250 de mii si 1,5 milioane de euro, am pastrat o garantie pe perioada de implementare de 20% din valoarea grantului din finantarea nerambursabila", a spus Dorina Muntean.

Secretarul de stat Eugen Teodorovici a mentionat ca masura poate fi adoptate oficial chiar in aceasta saptamana.