Garantiile pentru proiectele de "investitii mici" ale IMM, eliminate 

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Joi, 27 martie 2008, 18:18 Economie | EuROfonduri

Proiectele de investitii ale intreprinderilor mici si mjilocii care vor solicita finantare europeana au scapat de garantiile consistente solicitate initial de catre autoritatea de management (AM). Pentru "investitii mici" garantiile au fost eliminate iar pentru "investitii mari" au fost pastrate numai o parte dintre ele, a declarat pentru The Money Channel reprezentantul AM pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POS CCE).

In urma numeroaselor solicitari ale bancilor si potentialilor beneficiari, autoritatile au decis sa elimine, din conditiile uneia din liniile de finantare, si sa reduca, din conditiile aleti linii de finantare, garantiile de implementare sau postimplementare pentru proiectele de investitii.

Cel putin asa a declarat pentru The Money Channel Dorina Muntean, reprezentantul AM POS CCE. "La investitiile mici pentru IMM-uri, la care valoarea sprijinului financiar nerambursabil este pana la 250 de mii de euro s-a eliminat atat garantia de implemnetare cat si cea de post-implememntare.

Investitiile mari pentru IMM-uri, intre 250 de mii si 1,5 milioane de euro, am pastrat o garantie pe perioada de implementare de 20% din valoarea grantului din finantarea nerambursabila", a spus Dorina Muntean.

Secretarul de stat Eugen Teodorovici a mentionat ca masura poate fi adoptate oficial chiar in aceasta saptamana.
Jurnal din Israel

FOTOGALERIE Israel pe repede inainte: kit de informatii pentru o calatorie reusita

De la nord la sud, Israelul are putin peste 400 de kilometri, iar de la est la vest, putin peste 100. E printre putinele tari ale lumii in care, in aceeasi zi, poti face si baie in mare si ski la munte. E taramul miracolelor si al sperantelor, tara sfanta a pelerinilor, teritoriu complet liber si dezinhibat pentru hedonistii de pretutindeni. Ca vrei sa te regasesti spiritual sau ca vrei sa gasesti energia unor petreceri fantastice, mergi in Israel. O sa capeti ce cauti si, uneori, chiar mai mult decat atat.

308 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică