Valoarea proiectelor depuse in cadrul masurii "322 - Renovarea si dezvoltarea satelor" este de patru ori mai mare decat fondurile alocate pentru prima licitatie, incheiata pe 28 martie. La componenta "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice", valoarea proiectelor depuse este mai mica decat suma alocata. O noua licitatie va fi lansata pe 2 aprilie.

"Pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, in prima luna de depunere au fost primite 918 proiecte in valoare de peste 700 milioane de euro", transmite Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Alocarea initiala, aferenta lunii martie a fost de 194,31 milioane de euro.

  • pentru  modernizarea exploatatiilor agricole (Masura 121) au fost depuse cele mai multe proiecte (708), avand valoarea totala de 291,26 milioane de euro. Alocarea initiala a fost de circa 57 milioane de euro
  • pentru renovarea satelor (Masura 322), s-au depus 194 de proiecte, cu valoarea totala de 405,98 milione de euro. Alocarea initiala a fost de circa 103 milioane de euro
  • pentru Masura 123, "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice" – au fost depuse 16 proiecte pentru valoarea  totala a acestora fiind de 31,45 milioane de euro. circa 33 milioane de euro.

Proiectele depuse in luna martie vor intra in etapa de evaluare, iar beneficiarii vor fi notificati in cel mai scurt timp despre rezultatul acestui proces. Totodata, pe 2 aprilie va fi lansata o noua sesiune de depunere a proiectelor, transmite Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.