Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Licitatia de proiecte pentru "acces la internet pe banda larga", deschisa pe 21 aprilie

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Luni, 7 aprilie 2008, 18:38 Economie | EuROfonduri

 documente
(07 Apr 2008) RTF, 55KB
Organismul Intermediar pentru componenta de finantare in domeniul IT&C va publica in data de 8 aprilie varianta finala a Ghidului solicitantului pentru "sprijinirea accesului la broadband si la serviciile conexe". Incepand cu data de 21 aprilie vor putea fi depuse proiecte, a declarat pentru HotNews.ro Victor Panzaru, directorul autoritatii de resort. Valoarea maxima a finantarii nerambursabile este de 25.000 de euro.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnoologiei Informatiei "debuteaza" in domeniul fondurilor structurale cu o componenta care finanteaza proiecte in limita a 25.000 de euro, reprezentand 80% din valoarea proiectului.

Ghidul solicitantului, in varianta de lucru, arata ca "Valoarea maxima a finantarii acordate este de 82.000 de lei iar valoarea minima a finantarii acordate: 7.000 de lei pentru microintreprinderile care au intre 1 si 3 angajati, respectiv 14.000 de lei pentru microintreprinderile care au peste trei angajati  si pentru restul IMM-urilor.  In cazul ONG-urilor, valoarea minima a finantarii acordate este de 7.000 de lei".

De asemenea, este publicata o lista a activitatilor eligibile:
  • Conectarea la Internet prin conexiuni broadband (activitate obligatorie pentru toate proiectele);
  • Achizitionarea de echipamente TIC si periferice;
  • Construirea retelei LAN necesara pentru implementarea proiectului;
  • Achizitionarea licentelor software necesare operarii calculatoarelor tip desktop/portabile si achizitionarea pachetului software tip office;
  • Achizitionarea unui website, achizitionarea domeniului pentru acest website – obligatoriu (in cazul in care beneficiarul nu are propriul website la data depunerii cererii de finantare);
  • Achizitionarea unui nume de domeniu nou “.ro”;
  • Achizitionarea si implementarea solutiei de semnatura electronica.

In vederea lansarii acestei linii de finantare a fost aprobata o schema de ajutor de stat "de minimis" (vezi documentul atasat) care stabileste ce fel de firme sunt eligibile pentru finantare. De asemenea, printre conditiile impuse se regasesc:

- solicitantul are profit din exploatare in ultimul exercitiu financiar;
- solicitantul nu a beneficiat de o conexiune la internet broadband in ultimele 12 luni. 
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

812 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri