Peste 30 de linii de finantare au fost deschise, pana in prezent, in cadrul a cinci programe cu fonduri europene postaderare. La acestea pot avea acces autoritati publice, companii si organizatii non-guvernamentale, care trebuie sa redacteze proiecte "convingatoare" pentru a fi aprobate de autoritati. EurActiv.ro prezinta, pentru fiecare dintre ele, o schema cu informatii structurate, pot ghida prin labirintul finantarilor postaderare.

Peste 100 de proiecte depuse pentru componenta de infrastructura regionala, zece licitatii de proiecte deja deschise. Acesta este bilantul celui mai "dinamic" program de finantare cu fonduri structurale, si anume cel Operational Regional. In "Ghidul practic" realizat de EurActiv.ro puteti afla esentialul despre acest program, precum si unde sa gasiti informatiile care va intereseaza.

O licitatie incheiata in luna martie, cinci licitatii deschise si alte patru ghiduri ale solicitantului in varianta intermediara. Acesta este "bilantul" celui mai important program de finantare pentru mediul de afaceri, care insumeaza aproape 3 miliarde de euro. In "Ghidul rapid" pe care il punem la dispozitie puteti afla ce este, ce finanteaza programul si cui trebuie sa va adresati pentru informatii de detaliu.

272 proiecte depuse pana in prezent, la categoria "peste 500.000 de euro", din care au primit finantare 102. 16 licitatii in desfasurare, pentru proiecte "mici". Toate acestea in cadrul programului adresat Dezvoltarii Resurselor Umane, care pune la bataie 3,5 miliarde de euro, in perioada 2007-2013. EurActiv.ro publica un ghid al surselor de informatii despre acest program, la care se adauga 6 exemple de proiecte care pot "inspira" pe cei care doresc finantare.

In primele doua sesiuni de licitatii deschise in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala au fost depuse 1.855 de proiecte in valoare de totala de peste 1,4 miliarde de euro. Cele mai multe proiecte au fost depuse pentru "modernizarea exploatatiilor agricole". In "Ghidul rapid" realizat de EurActiv.ro puteti afla cine poate primi finantare, pentru ce fel de proiecte si care sunt institutiile care trebuie sa va furnizeze informatii de detaliu.

Incepand cu data de 15 mai se pot depune proiecte pentru doua subcomponente ale programului “Dezvoltarea Capacităţii Administrative” a institutiilor publice, fara termen limita. EurActiv.ro va ofera o schema a programului operational destinat autoritatilor, in care puteti regasi informatiile esentiale: ce se finanteaza, care sunt sumele alocate, cui trebuie sa va adresati pentru informatii si sprijin.