Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European: 95 de proiecte transmise pana la primul deadline. Urmeaza lansarea fondurilor pentru ONG

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Joi, 3 iulie 2008, 16:27 Economie | EuROfonduri

 documente
(03 Iul 2008) PowerPoint, 179KB
Islanda, Liechtenstein si Norvegia sunt cele trei state care finanteaza, cu 45 de milioane de euro - nerambursabili, proiecte in Romania, in mai multe domenii precum: protectia mediului, dezvoltarea resurselor umane, sanatate si protectia copilului, conservarea patrimoniului cultural. Prima licitatie de proiecte, lansata de Ministerul Economiei si Finantelor, s-a incheiat in data de 20 iunie. Urmatoarea cerere de proiecte, cu suma alocata de 5 milioane de euro, va fi lansata la jumatatea lunii iulie si vizeaza exclusiv ONG-urile.

Partea mai consistenta a  Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE), incluzand 90% din fonduri, este gestionata de catre Ministerul Economiei si Finantelor. Licitatia s-a incheiat in data de 20 iunie si au fost depuse 95 de proiecte pe cele patru domeniile stabilite:

  • Protectia mediului, inclusiv a resurselor umane, printre altele, prin reducerea poluarii si promovarea energiei regenerabile
  • Dezvoltarea resurselor umane printre altele prin promovarea educatiei si pregatirii profesionale, consolidarea capacitatii administrative sau de furnizare a serviciilor publice ale administratiei locale sau ale institutiilor sale
  • Sanatatea si protectia copilului
  • Conservarea patrimoniului cultural european, inclusiv transportul public si regenerarea urbana

Cele 95 de proiecte insumeaza 117 milioane euro. Potrivit informatiilor transmise de Ministerul Economiei si Finantelor, proiectele cu cea mai mare valoare insumata au fost depuse pe sectorul de mediu, iar cele mai mici ca valoare, pe cel de cultura.

Conform informatiilor MEF, selectia proiectelor la nivel national se va incheia in luna septembrie, dupa care acestea vor fi transmise la Bruxelles, urmand ca rezultatele finale sa fie comunicate abia anul viitor.

Detalii despre aceasta licitatie pot fi aflate aici.


10% din totalul fondurilor puse la dispozitie Romaniei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE) sunt gestionate de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile. Este vorba despre 5 milioane de euro care vor fi alocate ONG-urilor pentru proiecte axate pe patru domenii principale:

  • drepturile omului / democratie
  • copii si tineri
  • incluziune sociala
  • protectia mediului
  • patrimoniu cultural

Detalii despre Fondul pentru ONG pot fi aflate aici sau in documentul atasat.
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

641 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi