Comisarul european Danuta Hubner a declarat luni, 6 octombrie, la Bruxelles ca "Romania este foarte activa in pregatirea proiectelor mari" - cu referire la stadiul accesarii fondurilor structurale.

Raspunzand la intrebarea unui jurnalist, Comisarul european pentru politici regionale a declarat ca situatia accesarii fondurilor structurale difera de la tara la tara. "Unele state au trimis deja o lista lunga cu proiecte majore, care sa fie evaluate de Comisie. De exemplu Romania - este foarte activa in pregatirea proiectelor mari. Credem ca deschiderea proiectului de asistenta tehnica Jaspers, pentru noile state membre, a accelerat enorm acest proces", a declarat Danuta Hubner.

Aceasta a mai declarat ca se lucreaza, in diferite stadii, la toate cele 450 de programe operationale din intreaga Uniune Europeana. "Au fost aprobate si ultimele programe, la cele mai multe s-au lansat primele licitatii, cred ca lucrurile s-au pus in miscare. Desigur, ne-am dori intotdeauna sa mearga mai repede, dar daca ne uitam la dinamica procesului, se "misca" destul de bine", a mai spus Danuta Hubner.