Pe siteul www.inforegio.ro au fost publicate, in sfarsit, proiectele selectate pentru finantare in cadrul componentei "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” din cadrul Programului Operational Regional (POR), la sase regiuni de dezvoltare din opt. La agentiile de dezvoltare regionala (ADR) Vest si Centru, "din cauza numarului mare de proiecte, finalizarea evaluarii a avut loc pe data de 30 octombrie", dupa cum transmite Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Conform informatiilor publicate pe www.inforegio.ro, situatia proiectelor, in cele sase regiuni de dezvoltare cu rezultate finale, este urmatoarea:

  • Nord-Est: 71 acceptate, 71 respinse
  • Sud-Est: 41 acceptate, 32 respinse
  • Sud-Muntenia: 25 acceptate, 29 respinse
  • Oltenia: 36 acceptate, 25 respinse
  • Nord-Vest: 81 acceptate, 49 respinse
  • Bucuresti-Ilfov: 45 acceptate, 17 respinse

Acceptarea proiectelor in urma evaluarii tehnice si financiare nu determina in mod automat finantarea proiectului (respectiv semnarea contractului de finantare). Cererile de finantare acceptate vor intra in urmatoarea etapa a procesului de evaluare si selectie, se precizeaza pe website-ul oficial al programului.

Gabriel Friptu, directorul Autoritatii de Management a programului, a declarat pentru HotNews.ro ca, fiind vorba de proiecte ale microintreprinderilor, nu va exista evaluare strategica. "In urma aprobarii tehnico-financiare, vor urma imediat vizite in teren ale autoritatilor. Fiecare ADR va trimite o scrisoare particularizata celor selectati si ii va anunta data efectuarii vizitei", a explicat Friptu.

Dupa vizitele in teren vor fi semnate contractele de finantare.