Noii antreprenori au ocazia sa lucreze, timp de cel mult sase luni in cadrul unei companii din alt stat UE, in scopul de a invata cum sa isi dezvolte propria afacere, transmite un comunicat al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Finantarea este asigurata prin programul european Erasmus.

„Erasmus pentru tinerii antreprenori” este un nou program finantat de Uniunea Europeana, lansat in toate cele 27 de state membre.

Programul vizeaza noi antreprenori si antreprenori gazda.

Noii antreprenori sunt considerati aceia care se gandesc serios sa iși lanseze propria afacere sau care deja și-au lansat propria afacere in ultimii trei ani.

Antreprenorii gazda trebuie sa dețina sau sa administreze un IMM in Uniunea Europeana. Si unii, si ceilalti, pot proveni din orice domeniu de activitate.

Noul antreprenor va dobandi, cu ajutorul antreprenorului cu experiența, cunoștințe relevante privind inființarea companiei și administrarea ei, contribuind in acelasi timp la derularea afacerii acestuia/acesteia prin munca sa, ideile si viziunile noi - arata comunicatul CCIR.

Vezi articolul integral pe EurActiv.ro.