10,4 milioane euro de la UE proiecte de cooperare intre Romania si Serbia

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Miercuri, 29 aprilie 2009, 20:10 Economie | EuROfonduri

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei si Ministerul Finantelor din Republica Serbia lanseaza joi, 30 aprilie 2009, primul apel pentru propuneri de proiecte realizate "peste granita" pentru: dezvoltare economica si sociala, mediu si pregatire pentru situatii de urgenta, promovarea schimburilor intre comunitati. Pentru aceasta licitatie pot depune proiecte autoritati publice, entitati non-profit, organizatii non-guvernamentale (asociatii sau fundatii), operatori din sectorul public sau autoritati locale/regionale, din regiunile de granita din Romania sau Serbia.

Proiectele vor fi finantate din Instrumentul de Asistenta pentru Pre-aderare (IPA) in cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia.

Termenul limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este 29 iulie 2009 iar suma alocata din fonduri europene acestui apel de propuneri de proiecte este de 10.419.132 euro - transmite MDRL printr-un comunicat de presa.

Sumele acordate proiectelor se situeaza intre minim 30.000 euro si maxim 1.000.000 euro, contributia Uniunii Europene fiind de maxim 85% din cheltuielile eligibile. Sumele corespunzatoare co-finantarii, in procent de 15%, vor fi acordate dupa cum urmeaza: un procent de 13% pentru beneficiarii romani va fi acordat de la bugetul de stat al Romaniei si un procent de 2% va fi asigurat din contributia proprie a beneficiarilor romani. Partenerii Lideri de proiect, romani sau sarbi, pot primi plati in avans din fondurile IPA in procent de maxim 15% din valoarea contractului de finantare - potrivit comunicatului MDRL.

Detalii privind acest apel de propuneri de proiecte, inclusiv Pachetul Solicitantului, precum si Cererea de finantare si toate documentele necesare, sunt disponibile pe website-ul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia www.romania-serbia.net, pe website-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei  www.mdrl.ro, precum si pe website-ul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Timisoara www.brct-timisoara.ro.

Intrebari suplimentare pot fi adesate la adresa de e-mail:  ipacbc@brct-timisoara.ro. 


Citeste mai multe despre   Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

493 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Sugestie (Miercuri, 29 aprilie 2009, 20:19)

  Bogdan [anonim]

  Atat timp cat exista cuvantul "transfrontalier" si in limbajul de specialitate expresia "proiecte transfrontaliere" as reformula din

  <<proiecte realizate "peste granita">>
  cu
  "proiecte transfrontaliere".

  E doar o sugestie.
  • 0 (0 voturi)    
   de acord (Miercuri, 3 iunie 2009, 15:06)

   Razvan [anonim] i-a raspuns lui Bogdan

   Nu de alta, dar aceasta este si traducerea oficiala, corecta de altfel, a notiunii "crossborder".


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version