Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM a anuntat miercuri, la deschiderea Targului IMM 2009, lansarea oficiala a sase programe nationale finantate de la bugetul de stat. Pentru unul dintre acestea, adresat femeilor manager, proiectele pot fi deja depuse, iar pentru celelalte depunerea proiectelor incepe in data de 12 mai.

Cele sase programe deschise sunt:

  • Program national multianual pe perioada 2005-2012 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM.
  • Programul pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit.
  • Programul national multianual pe perioada 2002-2012 pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului.
  • Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata.
  • Program pentru sprijinirea transferului afacerilor.
  • Programul national multianual pe perioada 2006-2012 pentru sustinerea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la servicii de instruire si consultanta.

Informatii despre toate aceste programe pot fi gasite aici.

Presedintele Agentiei, Cristian Haiduc, a declarat ca pentru primul program, care a fost deja deschis ieri, 5 mai, s-au inregistrat deja peste 160 de inscrieri.

Acesta a mai precizat ca transmiterea proiectelor se poate face integral online, procedura de accesare fiind astfel mult simplificata.

"In plus, puteti sti in timp real unde este dosarul dv. in faza de implementare; stadiul in care a fost evaluat, cate puncte a primit, iar scrisorile si notificarile - toate sunt transmise prin email intreprinzatorului", a mai spus Haiduc.