Din cei 3.194 de agenti economici care au solicitat finantare, doar 398 vor putea obtine fonduri, a declarat sambata Dumitru Nancu, vicepresedintele Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (AIPPIMM).

"Vreau sa va spun ca sunt 3.194 de inscrisi, deci de solicitanti, iar bugetul ajunge pentru 398 dintre ei, adica circa 8%", a declarat Nancu, citat de NewsIn.

Agentii economici au manifestat interes pentru programele agentiei, mai ales ca trec printr-o perioada de criza, in care investitorii au nevoie de finantare. Vicepresedintele AIPPIMM a mai spus ca pe viitor agentia se va confrunta cu o a doua problema: rata de absorbtie a fondurilor.

Acesta a adaugat ca rata de absorbtie va fi mica pentru ca foarte multi agenti economici nu sunt cu platile la zi catre bugetul de stat, deci nu vor fi eligibili.

Pentru a rezolva aceasta problema, Nancu a spus ca Guvernul Boc a luat, saptamana trecuta, decizia ca si agentii economici care au datorii la bugetul de stat cifrate la o patrime fata de datoriile de anul trecut sa fie eligibili pentru toate programele europene.

Anul trecut circa 90% din dosare au fost respinse pentru ca firmele aveau datorii.