Ministerul Muncii: 749 de proiecte aproape sa primeasca ok-ul pentru finantare in domeniul resurselor umane

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Luni, 29 iunie 2009, 16:31 Economie | EuROfonduri

Rapoartele de evaluare a 749 de proiecte europene in domeniul resurselor umane sunt in curs de finalizare, a anuntat Ministerul Muncii. Pentru 304 proiecte au fost semnate contracte.

In ceea ce priveste valoarea acestora, Ministerului Muncii prezinta doua cifre diferite. Pe de o parte spune ca "institutiile, asociatiile si ONG-urile au contractat pana in prezent proiecte pentru fonduri europene de peste 525 milioane de euro". Pe de alta parte spune ca "Valoarea totala a proiectelor pentru care au fost semnate contractele este de 377,27 milioane de euro" (vezi in
comunicatul Ministerului)

In acelasi timp, pe website-ul de resort a fost publicata lista cu o parte din proiectele contractate - 273 proiecte.

Potrivit aceluiasi comunicat, pentru cele 72 de linii de finantare deschise in anul 2008 au fost depuse 2.842 de proiecte, cu o valoare totala solicitata de 2,6 miliarde de euro.

Pana in prezent, toate proiectele au fost evaluate. Dintre acestea, 1.573 au fost respinse din cauza neindeplinirii criteriilor de eligibilitate sau calitatea slaba a proiectelor. Doar 520 au fost aprobate, valoarea lor fiind de 592 milioane de euro, iar pentru celelalte 749 urmeaza sa fie finalizat raportul de evaluare.

Dintre proiectele aprobate, doar pentru 304 proiecte au fost semnate contracte. Celelate proiecte aprobate sunt in curs de contractare, beneficiarii urmand sa prezinte AMPOSDRU documentele solicitate in vederea semnarii contractelor. Pana la data de 15 mai 2009, au fost efectuate plati,reprezentand prefinantari si rambursari, in valoare de 40,97 milioane de euro.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, a lansat, anul trecut, 72 de linii de finantare, prin Fondul Social European, cu o alocare financiara totala de 1,2 miliarde de euro.

Sumele au fost repartizate astfel:

- 451,2 milioane de euro – alocare financiara pentru liniile de finantare lansate
in data de 15 februarie 2008 (cereri de propuneri de proiecte strategice);
- 313,6 milioane de euro – alocare financiara pentru liniile de finantare lansate
in data de 16 aprilie 2008 (cereri de propuneri de proiecte de grant);
- 417,9 milioane de euro – alocare financiară pentru liniile de finantare lansate
în data de 8 iulie (cereri de propuneri de proiecte strategice).


Citeste mai multe despre   Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ca voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
 • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

839 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  prudenta (Marţi, 30 iunie 2009, 0:55)

  anonim [anonim]

  un numar mare de pensionarii din toate categoriile de pensii lucreaza la privatii norma intreaga fara forme legale de munca salariat , pensionar ....sa sa verifice totii pensionarii cu declaratii de la vecini de domiciliu si verificatii patronii care au muncitorii pensionatii si culmea chear handicapatii sau tot felu saptaminal sustraginduse de la plata obligatiilor salariiale
 • 0 (0 voturi)    
  infuzie de bani in economie? (Miercuri, 8 iulie 2009, 1:57)

  lumila [anonim]

  Asteaptam OK-ul de 6 luni!
  Mai asteptam vreo 2 saptamani?


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version