Ministerul pentru IMM-uri a semnat primele contracte de finantare din fonduri europene, acordate intreprinderilor mici si mijlocii pentru proiecte mari de investitii. "Este pentru prima data anul acesta cand IMM-urile romanesti primesc fonduri europene. In 2007 si 2008, nu s-a semnat niciun contract. Acum le finalizam pe cele pentru 2008", a afirmat ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Constantin Nita.

Ministrul si-a pus semnatura pe 39 de contracte de finantare pentru proiecte mari de investitii, de pana la 1,025 milioane euro pentru un beneficiar, din cadrul Programului Operational Sectorial- Cresterea Competitivitatii Economice, Axa Prioritara 1. Valoarea contractelor semnate se ridica la circa 31 milioane euro, acoperind astfel intregul buget alocat programului pentru anul 2008. Sumele totale alocate in acest an se ridica la aproximativ 200 de milioane de euro.

Cele 39 de contracte semnate sunt ultimele din cadrul apelurilor deschise in cursul anului 2008 si au fost selectate dintr-un numar de 617 proiecte depuse in cadrul apelului deschis in anul 2008.

Firmele vor beneficia de finantari nerambursabile cuprinse intre 250.0001 si 1,5 milioane de euro pentru modernizarea activitatilor de productie, constructii si exploatare prin achizitia de echipamente, utilaje si tehnologii noi.