In urma publicarii articolului "Cum pot dezlega misterul? A fost sau nu proiectul meu selectat pentru finantare?", preluat de pe blogul eurofonduri.wordpress.com, reprezentantii Autoritatii de Management pentru programul de finantare "Dezvoltarea Resurselor Umane" (AM POS DRU) au transmis un raspuns la redactia HotNews.ro: "In cazul concret al doamnei Diana Moroiu care se plange ca nu a primit nici un raspuns, o sfatuim sa urmareasca atent fluxul informatiilor primite pe numarul de fax pe care l-a indicat in cererea de finantare".

"In cazul in care acest numar s-a schimbat sau a avut alte probleme cu faxul, calea cea mai simpla de a obtine informatii este trimiterea unei adrese oficiale catre AM POS DRU, in care sa precizeze noul numar de fax sau solicitarea (motivata) de retransmitere a raspunsului pe acelasi numar.

In orice caz, solicitarea pe care o trimite la AMPOSDRU trebuie sa aiba toate elementele de identificare ale solicitantului, stampila si semnatura celui care este mentionat in cererea de finantare ca persoana de contact in relatia cu AM POS DRU", transmit reprezentantii Ministerului.

Din explicatiile suplimentare obtinute de la sursele citate, reiese ca functionarii Autoritatii de Management nu incearca de mai multe ori sa transmita o notificare pe fax. Astfel, spre exemplu, daca faxul nu este unul automat si in momentul in care functionarul formeaza numarul nu se afla nimeni langa aparat pentru a ridica receptorul, singura sansa pentru a afla raspunsul este remiterea acelei solicitari oficiale catre Minister, mentionata mai sus.

"Conform cererii de finantare, potentialul beneficiar are obligatia de a-si completa datele de contact: numarul de fax si adresa de e-mail la care doreste sa primeasca raspuns dupa ce cererea sa este evaluata", mai spun reprezentantii Ministerului.

Ceea ce insa acestia nu precizeaza este ca solicitantul isi completeaza inclusiv numarul de telefon si adresa postala, in cererea de finantare - iata deci alte doua modalitati de comunicare care ar putea fi utilizate de catre functionari, cel putin pentru atentionare legata de remiterea unui fax.

Raspunsul integral al Ministerului muncii - in documentul atasat.