Comisia Europeana a deblocat fonduri SAPARD in valoare de 19 milioane de euro pentru Bulgaria, care fusesera inghetate din cauza unor incalcari ale acordurilor dintre Bruxelles si Sofia, a anuntat ministrul bulgar de finante, Simeon Djankov, citat de Novinite.

Decizia a fost anuntata dupa o intalnire intre Comisarul european pentru Agricultura, Mariann Fischer Boel, si ministrul bulgar de resort, Miroslav Naydenov.

Naydenov a anuntat initial ca Boel i-a spus ca toate fondurile acordate agriculturii bulgare, respectiv 140 de milioane de euro, vor fi deblocate la 10 septembrie.

Ulterior, purtatorul de cuvant al lui Boel, Michael Mann, a confirmat ca 19 milioane de euro vor fi deblocate "imediat". Aceste fonduri sunt alocate unor proiecte ce au fost trimise la Bruxelles si care nu au incalcat nicio legislatie.

Comisarul pentru Agricultura al CE si-a exprimat, de asemenea, satisfactia cu anumite masuri luate de autoritatile bulgare pentru a corecta situatia. Banii UE au fost blocati ca urmare a acuzatiilor de frauda si abuz, raportate de OLAF, Biroul european anti-frauda.