Raportul Comisiei Europene asupra cheltuirii si administrarii fondurilor europene in Romania va fi dat publicitatii la inceputul lunii octombrie, au declarat surse europene pentru HotNews.ro. Va fi un raport "pur tehnic", intocmit de directoratul comisarului pentru buget, si va fi unul "relativ bun" pentru Romania.

Raportul Comisiei, solicitat de Parlamentul European, va fi unul foarte tehnic, care va inventaria situatia din Romania privind fondurile, pentru a elimina orice interpretare politica si orice legatura care s-ar putea face intre administrarea fondurilor si problemele din justitia din Romania.

"Tocmai de aceea a fost dus la cel mai jos nivel politic posibil si, astfel, este realizat de cei din directoratul comisarului pentru buget", au spus sursele consultate de HotNews.ro. Astfel, Comisia va putea spune ca a raspuns unei solicitari a Parlamentului, insa se evita politizarea sa.

Potrivit surselor europene, este un raport mediu spre bun, care nu semnaleaza mari nereguli pe fondurile de coeziune, insa vorbeste despre probleme in agricultura, la fondurile Sapard si IACS.