Catalina Melita, director pentru fondurile structurale europene destinate competitivitatii economice, in cadrul Ministerului Economiei, a declarat pentru HotNews.ro-EurActiv.ro ca sumele care trebuie cheltuite pana termenul limita de 31 decembrie 2010, adica 174 milioane euro, vor fi absorbite fara probleme. In prezent, din acestia au fost cheltuiti 90 milioane euro. Aceasta a mai spus ca evaluarea proiectelor de "investitii mari" ale companiilor, asteptata din luna august, se va finaliza in curand.

Potrivit regulamentelor europene, fondurile alocate pe anul 2007 prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice trebuie cheltuite integral pana la 31 decembrie 2010.

Catalina Melita, directorul Autoritatii de Management a acestui program, a declarat pentru HotNews.ro-EurActiv.ro ca aceasta suma este de 174 milioane euro, din aceasta, au fost cheltuita pana in prezent 90 milioane euro. "Nu vor fi probleme sa cheltuim intreaga suma", a spus Melita.

Aceasta a mai spus ca evaluarea proiectelor de "investitii mari" ale companiilor, asteptata din luna august, se va finaliza in curand. Reprezentanta Ministerului Economiei a spus ca, pana in prezent, au fost contractate 700 de proiecte prin acest program, in valoare de 580 milioane de euro.