Clinica Euromed din Bucuresti a achizitionat un aparat medical, de ultima generatie, pentru tratamente dermatologice, cu finantare europeana prin Programul Operational Regional. Proiectul este incheiat iar reprezentantii clinicii spun ca fara aceasta finantare nu ar fi achizitonat un aparat atat de performant. Pe de alta parte, sunt putin dezamagiti de suma mare a cheltuielilor pe care le-au suportat din fonduri proprii. Valoarea totala proiectului a fost de 252.000 de euro, din care cheltuieli eligibile circa 208.000 de euro.

"Finantarea ne-a ajutat mult. Am cumparat un aparat de ultima generatie, cu patru domenii de utilizare, din Statele Unite. In Europa nu exista asa ceva. Daca nu ar fi fost acesti bani probabil ca am fi cumparat un aparat mai putin costisitor si automat cu mai putine utilizari", a explicat Flori Sandru, medic dermatolog, responsabila cu acest domeniu la Clinica Euromed.

Clinica din Bucuresti a depus dosarul de finantare la Agentia de Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov in iunie 2008. Achizitia efectiva a aparatului medical a avut loc dupa mai bine de un an, din cauza intarzierilor in evaluarea proiectului si in semnarea contractului.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro

EurActiv.ro va publica saptamanal un profil de proiect finantat prin fonduri structurale europene in cadrul noii sectiuni dedicata Politicilor Regionale.