O companie din Petrosani, care activeaza in domeniul industriei electronice a obtinut fonduri structurale de 312.000 euro, pentru un proiect depus in 2008 pe componenta de "investitii mici ale IMM". Intreprinzatorii au asteptat 2 ani sa demareze proiectul: 1 an pana la semnarea contractului, 1 an pana la obtinerea creditului bancar. Acum proiectul se afla in prima faza de realizare. Compania asteapta rambursarea cheltuielilor efectuate si spune ca nu a inregistrat pierderi majore fiindca s-a protejat impotriva riscului valutar prin contracte futures.

Firma BKD Electronic activeaza in domeniul subansamblelor electronice si a depus un proiect pentru achizitia de utilaje in domeniu, mai exact trei categorii de utilaje: o linie de asamblare automata pentru plasare de componente electronice, o masina de lipit si o linie automata de lacuire.

Firma a fost anuntata ca a obtinut finantarea la numai 30 de zile dupa depunerea proiectului, dar semnarea contractului a avut loc in martie 2009, dupa mai bine de un an de asteptare - potrivit directorului companiei, Dan Benea.

Apoi a inceput alta "distractie": cautarea unui credit bancar. "Cu toate ca avem un istoric bun cu Banca Comerciala Romana, care ne finanteaza de peste 10 ani, in 2009 obtinerea creditului a fost mai dificila ca niciodata. A fost rediscutata calitatea garantiilor, au fost facute reevaluari, proces care a durat mult, insa mi se pare firesc acest lucru. Am purtat multe negocieri pentru dobanzi si pana la urma am obtinut o dobanda avantajoasa", spune Benea.

Citeste articolul integral si comenteaza pe EurActiv.ro