Emil Georgiev, fratele fostului sef al Agentiei pentru drumuri Veselin Georgiev a fost gasit vinovat pentru ascunderea conflictului de interese in legatura cu contractul de achizitii publice, transmite agentia de stiri Novinite. Dar, deoarece nu a fost inca lamurit cat de mult a beneficiat familia Georgiev din acest conflict de interese, sanctiunea impusa de Curte lui Emil Georgiev este una "ridicol de mica": 2500 leva (circa 1250 euro).

Scandalul din jurul fratilor Georgiev a explodat la inceputul anului 2008 cand a fost dezvaluit faptul ca intre octombrie 2006 si noiembrie 2007 compania de constructii a lui Emil Georgiev, Binder, a castigat licitatii de la Agentia pentru drumuri, condusa de fratele sau, potrivit agentiei de stiri citate.

Aceste dezvaluiri au atras multe critici de la Comisia Europeana si au precedat inghetarea unor fonduri de preaderare de sute de milioane de euro. Scandalul cu Agentia pentru drumuri a determinat Comisia sa blocheze fondurile destinate Bulgariei prin Programul de infrastructura ISPA.

Vineri, 17 septembrie, Judecatoria Regionala din Sliven a decis ca Emil Georgiev a ascuns faptul ca era ruda cu fostul sef al Agentiei. In declaratia sa facuta in baza legislatiei achizitiilor publice, acesta nu a mentionat ca Veselin Georgiev este fratele sau. Dar, deoarece nu a fost inca lamurit cat de mult a beneficiat familia Georgiev din acest conflict de interese, sanctiunea impusa de Curte lui Emil Georgiev este una "ridicol de mica": 2500 leva.

Procesul impotriva fratelui sau, Veselin Georgiev, este programat pentru sfarsitul lunii septembrie la Judecatoria din Sofia. Acesta este acuzat de abuz de putere si abuz de incredere din care au beneficiat companiile la care erau angajati cei doi frati ai sai. ​