"Nu exista un sistem pus la punct prin care sa se verifice respectarea termenelor, nu numai in ceea ce priveste comunicarea cu publicul, ci in general", a declarat Dumitru in cadrul unei intalniri online cu cititorii HotNews.ro. Inclusiv, a dat el exemplu, la elaborarea documentatiei pentru sesiunile de cereri de proiecte pe PNDR. "A fost principala problema cultural-administrativa de care m-am lovit venind din administratia europeana. Am modificat sistemul si am dat chiar sanctiuni pentru nerespectarea termenelor dar sunt convins ca va trece mult timp pana cand aceasta va deveni o obisnuinta", a mai spus Dumitru.

Mihail Dumitru in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

Programul SAPARD s-a incheiat, cu fondurile utilizate aproape integral dar si cu probleme constatate la unele proiecte, in controalele ulterioare. Programul National de Dezvoltare Rurala oficial merge bine: 13.700 proiecte contractate, 660 milioane de euro plati pe contracte - gestionate de APDRP plus alte 940 de milioane de euro platile directe la hectar - gestionate de Agentia de Plati si Interventii in Agricultura. Ce probleme intampina, in derularea proiectelor, agricultorii si procesatorii care au obtinut sau vor sa obtina finantari europene?

Mihail Dumitru, presedinte al Comisiei Prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii in Romania si fost ministru al agriculturii a raspuns cititorilor HotNews.ro.