​Intrebata de reporterul HotNews.ro daca este posibila o modificare a structurii regiunilor, dupa 2013, Aura Raducu, Programme Manager Unit Romania la Comisia Europeana, a raspuns: "Deocamdata aceasta problema se discuta numai la nivel national, de fapt, discutii au fost tot timpul. Pana acum nu s-a stabilit care va fi formula. Incurajam sa existe aceste discutii si sa se stabileasca acele structuri care sa poata gestiona cel mai bine fondurile". Declaratiile au fost facute cu ocazia unui seminar pe tema fondurilor structurale organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Vezi alte declaratii de la seminar aici.

Din experienta de pana acum, daca exista programe la nivel regional, acestea se pot desfasura mai bine decat daca este vorba de un singur program centralizat, a mai spus aceasta. In plus, aceste programe ar fi bine sa aiba niste specificitati in functie de regiune, spre exemplu regiunile pot fi cu specific turistic, industrial. Iar programul ar trebui intocmit dupa necesitatile zonei respective.

Se pot face mici modificari legislative pentru a avea programe regionale, dar acest aspect depinde numai de autoritatile nationale, noi putem ajuta cu asistenta, sa-i ajutam in crearea acestor structuri, a mai precizat reprezentanta Comisiei Europene, Directoratul General - Politici regionale.

Desigur, vor fi si programe nationale, acelea spre exemplu de mare infrastructura (mediu si transporturi) si pe langa acestea pot fi unul sau mai multe programe regionale, a mai explicat aceasta.