Marirea sporurilor comisiei care accepta dosarele cu proiecte pentru fonduri europene pentru motivarea lor, eliminarea discriminarii pe criterii de varsta, simplificarea ghidurilor dedicate solicitantilor – acestea sunt cateva dintre propunerile inscrise in concurs. Participa si tu!

Cititoarea Mihaela Cristina propune:

1. Crearea de ghiduri ale solicitantului mai simple si mai clare,

2. Corelarea procedurilor de aplicare pentru fondurile europene cu aplicarea pentru finantarea bancara (in sensul simplificarii si uniformizarii), pentru a se evita situatiile (frecvente) in care se refuza de catre banca finantarea unor proiecte europene,

3. Asigurarea de proceduri de achizitie publica transparente si neinfluentate din punct de vedere politic,

Cititorul Daniel Ionescu:

Exista o comisie care se ocupa de acceptarea dosarelor cu proiecte pentru fondurile europene. Oamenii respectivi au spor la salariu din acest motiv. Sporul nu-i motiveaza dupa parerea mea. Solutia pe care o propun eu ar fi ca statul sa le dea un anumit procent din valoare proiectelor pe care ei le-au derulat ca bonus (proiecte aprobate de UE). Astfel ei vor fi foarte interesati ca treaba sa mearga bine.

Utilizatorul Pegassus:

Simplificarea dosarului de finantare - intr-o prima etapa, cu eliminarea documentelor emise de alta institutie a statului (ex. copie cod fiscal, o corelare intre denumirea candidatului si codul sau fiscal putindu-se obtine printr-o simpla interogare a bazei de date (online) ANAF, sau a unora din documentele acoperite de declaratiile pe proprie raspundere (ex. certificatul de atestare fiscala, pentru care dosarul de solicitare cuprinde 7 elemente (!) si care genereaza un raspuns care se obtine, de asemenea, printr-o simpla interogare a bazei de date (ne-online) ANAF)

Elena Stan:

In primul rand sa nu se mai faca discriminarea pe criteriul varstei si sa aiba acces la aceste fonduri toate persoanele active.

Tu ce parere ai? EximBank si HotNews.ro premiaza cele mai bune idei pentru cresterea gradului de absorbitie a fondurilor europene.