Europa trebuie sa majoreze valoarea fondurilor alocate pentru combaterea crizei datoriilor, a declarat economistul Nouriel Roubini, presedintele Roubini Global Economics, care a mai precizat ca pentru acest lucru este nevoie cat mai repede de 2.000 miliarde de euro, potrivit Bloomberg.

"Sunt foarte preocupat ca lucrurile scapa de sub control. Este nevoie de o bazooka uriasa de cel putin doua 2.000 miliarde de euro, dar nu puteti astepta trei luni. Trebuie facuta in urmatoarele saptamani", a spus Roubini.

Bloomberg arata ca liderii europeni se lupta pe mai multe fronturi: incearca sa stinga criza din Grecia, sa izoleze de o potentiala contagiune Italia si Spania si sa protejeze bancile.

"Problema nu este ca Grecia este insolventa, ci faptul va aveti doi elefanti mari in camera - Italia si Spania. Aceste tari sunt prea mari pentru a fi lasate sa intre in faliment, dar si prea mari pentru a putea fi salvate. Chiar daca ele sunt nelichide, dar solvente datorita masurilor de austeritate, ele si-au pierdut deja credibilitatea in piata", a mai spus cel supranumit Dr. Doom al Economiei.

Roubini, care este si profesor la Stern School of Business din cadrul Universitatii din New York, a aratat ca pasii care trebuie facuti pentru a preveni o situatie de insolvabilitate in zona euro sunt uriasi.

El a mai precizat ca efectele pe care le-ar putea avea criza datoriilor suverane din zona euro ar putea fi mai severe decat cele ale falimentului Lehman Brothers.​