Rezerva Federala americana este pregatita sa adopte masuri suplimentare pentru a ajuta la redresarea economiei SUA, influentata negativ de piata muncii anemica si de problemele financiare din Europa, a declarat marti Ben Bernanke, presedintele Fed, citat de Reuters.

"Comitetul va continua sa monitorizeze indeaproape evolutiile economice si este pregatit sa ia masuri suplimentare pentru a promova o redresare economica puternica, in contextul stabilitatii preturilor", a spus Bernanke.

Avand in vedere cresterea anemica a pietei muncii, care a afectat increderea consumatorilor, Bernanke a cerut parlamentarilor sa nu reduca cheltuielile prea repede pe termen scurt, chiar daca tara se lupta cu reducerea deficitului bugetar.

El a mai aratat ca programul de austeritate s-a dovedit o piedica semnificativa pentru cea mai mare economie a lumii, care a crescut cu ceva mai putin de 1% in prima jumatate a anului.

"Un obiectiv important este evitarea actiunilor fiscale care ar putea impiedica redresarea economica care este in curs de desfasurare", a spus seful Fed.