Moneda nationala s-a apreciat usor miercuri, iar Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat un curs de schimb de 4,3144 lei pentru un euro, cu 0,15 bani mai mic decat cel afisat marti.

Pe piata valutara, leul s-a tranzactionat marti cu o tendinta de depreciere si a inchis ziua la 4,3225 unitati/euro.

Economistii ING Bank se asteapta ca si miercuri moneda nationala sa aiba o tendinta de depreciere, in pofida castigurilor inregistrate de actiunile europene la deschidere.

Ei arata ca aceasta idee este sprijinita de prognozele privind vanzarile cu amanuntul din zona euro si datele de pe piata fortei de munca din SUA ce urmeaza sa fie anuntate miercuri. Cu toate acestea, analistii bancii olandeze nu cred ca pierderile s-ar putea dovedi importante, avand in vedere prognoza optimista privind indicele activitatii economice ce exclude industria prelucratoare din SUA.

Leul a castigat teren si in fata dolarului american, cursul BNR fiind de 3,2451 lei pentru un dolar, fata de 3,2674 lei pentru un dolar cat a fost marti.

Moneda nationala a continuat sa se aprecieze in fata francului elvetian, referinta BNR fiind de 3,5199 lei/franc, cu 3,2 bani mai mica decat cea din ziua anterioara. In acelasi timp, 100 de yeni japonezi au fost cotati la 4,2308 lei, dupa ce marti cursul bancii centrale a fost de 4,2628 lei pentru 100 de yeni.