Misiunea Uniunii Europene, Fondului Monetar International si Bancii Centrale Europene va recomanda, cel mai probabil, eliberarea urmatoarei transe din imprumutul acordat Greciei, insa autoritatile de la Atena trebuie sa continue implementarea reformelor, a declarat pentru Reuters o sursa apropiata institutiilor internationale.

"Facem progrese, insa acestea sunt lente. Principalul motiv este ca guvernul mai are nevoie de timp. Pana acum nu am inchis negocierile pe niciun capitol", a declarat un oficial sub conditia anonimatului.

Intrebat daca exista vreo sansa ca cea de-a sasea transa din imprumut sa nu fie eliberata, oficialul a spus ca "exista intotdeauna un risc (...), dar cred ca in final vom reusi".

El a mai aratat ca negocierile dintre autoritatile elene si inspectorii institutiilor internationale inregistreaza progrese in ceea ce priveste reformele structurale si proiectul de buget pe 2012.

"Facem progrese in ceea ce priveste reformele structurale. Inca nu am incheiat discutiile pe partea fiscala. Exista progrese bune pentru 2012, insa nu am discutat inca despre perioada 2013-2014", a declarat oficialul.

Acesta a adaugat ca Grecia are intarzieri pe partea de privatizari convenite cu UE si FMI din cauza intarzierilor in ceea ce priveste infiintarea fondului care sa gestioneze vanzarile de active. Troica a incurajat in repetate randuri consolidarea sistemului bancar elen, iar oficialul a spus ca spera sa vada mai multe initiative de acest fel dupa fuziunea dintre Alpha Bank si Eurobank.

Oficialul nu a putut spune cand isi vor finaliza misiunea inspectorii UE, FMI si BCE si cand vor face recomandari in ceea ce priveste transa de opt miliarde de euro din imprumutul acordat Greciei.