Masurile anuntate duminica de cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy pentru rezolvarea rapida a crizei din zona euro si recapitalizarea bancilor au sosit prea tarziu, a declarat luni seara Guido Mantega, ministrul brazilian de Finante, citat de AFP.

"Europenii inca sunt lenti in gasirea unei solutii si cand o gasesc e deja tarziu", a declarat Mantega in cadrul unei conferinte de presa in Brasilia.

Angela Merkel si Nicolas Sarkozy au anuntat duminica seara ca vor prezenta noi masuri pentru a rezolva criza datoriilor suverane in urmatoarele saptamani, insa nu au prezentat detalii in acest sens.

Pietele financiare europene si Wall Street au profitat luni de reaparitia optimismului dupa declaratiile franco-germane si au inchis sesiunea in crestere.

Oficialul brazilian crede insa ca "criza este cronica si nu va fi scurta", iar volatilitatea din piete nu se va diminua.

Marti, Angela Merkel a declarat ca zona euro, care pana acum nu a reusit sa rezolve criza datoriilor, are vointa politica pentru a o contracara.