Moneda nationala s-a apreciat joi in fata monedei unice europene, cursul afisat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) fiind de 4,3148 lei pentru un euro, cu 0,69 bani mai mic decat cel din ziua anterioara.

Pe piata valutara, leul a castigat in sedinta de miercuri aproximativ 0,65% si a inchis ziua in jurul nivelului de 4,30 unitati/euro, pe fondul datelor peste asteptari privind productia industriala din zona euro si a optimismului legat de criza datoriilor suverane din zona euro.

Evolutia pozitiva a pietelor de capital din SUA si Asia indica o tendinta de apreciere pentru moneda locala in sedinta de joi, potrivit economistilor ING Bank, insa acestia nu cred ca leul ar putea inregistra castiguri importante fata de euro.

Leul s-a depreciat insa in fata dolarului, moneda americana fiind cotata la 3,1455 lei, cu 1,25 bani mai mult decat miercuri.

BNR a publicat un curs de 3,4979 lei pentru un franc elvetian, dupa ce in ziua anterioara acesta era cotat la 3,4919 lei. Totodata, cursul stabilit de BNR pentru 100 de yeni japonezi a urcat cu 0,58 bani comparativ cu cotatia de miercuri, la 4,0970 lei.​