Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat vineri un curs de referinta de 4,3233 lei pentru un euro, aceast nivel fiind cu 0,85 bani mai mare decat cel din ziua anterioara.

Pe piata valutara, moneda nationala a corectat joi aproape toate castigurile pe care le-a inregistrat miercuri si a inchis ziua la 4,3220 unitati/euro.

Economistii ING Bank arata ca evolutia negativa de pe principalele piete de capital nu favorizeaza leul vineri, ei asteptandu-se la o tendinta de depreciere a leului in prima parte a zilei. Leul ar putea insa beneficia in a doua parte a zilei de pe urma datelor privind vanzarile cu amanuntul si indicele de incredere a consumatorilor in economia SUA.

Leul a castigat teren insa in fata dolarului, moneda americana fiind cotata la 3,1324 lei, cu 1,31 bani mai putin decat joi.

BNR a publicat un curs de 3,4956 lei pentru un franc elvetian, dupa ce in ziua anterioara acesta era cotat la 3,4979 lei. Totodata, cursul stabilit de BNR pentru 100 de yeni japonezi a scazut cu aproape 3 bani comparativ cu cotatia de joi, la 4,0675 lei.​