Masurile de sprijin pentru banci vor fi luate astfel incat sa fie mentinute expunerile filialelor bancilor europene in toate statele membre si vor fi monitorizate atat de autoritatea bancara europeana, cat si de bancile centrale ale statelor membre din Uniunea Europeana, transmite Presedintia, intr-un comunicat postat miercuri seara, pe site-ul institutiei.

"Sefii de stat si de guvern au adoptat o declaratie prin care au agreat un set de masuri pentru restabilirea increderii in sectorul bancar european, in special cu privire la modalitatile de capitalizare a bancilor", se arata in comunicatul transmis de Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, agenda reuniunii Consiliului European a inclus o discutie asupra pachetului curpinzator de masuri privind stabilizarea zonei euro. Pachetul cuprinde masuri pentru durabilitatea finantelor publice, implementarea reformelor structurale pentru crestere economica, programul de asistenta pentru Grecia, consolidarea instrumentelor financiare de stabilizare (Facilitatea Europeana de Stabilizare Financiara, Mecanismul European pentru Stabilitate), sustinerea sectorului bancar si consolidarea guvernantei economice in zona euro.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a participat, miercuri, 26 octombrie , la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European. Aceasta a fost urmata de o reuniune a sefilor de stat si de guvern din zona euro.