Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat joi un curs de referinta de 4,3288 lei pentru un euro, aceasta valoare fiind cu 0,14 bani mai mult decat in ziua anterioara.

Pe piata valutara, moneda nationala s-a depreciat miercuri si a inchis ziua la 4,34 unitati/euro.

Economistii ING Bank sunt de parere ca leul ar putea sa se aprecieze fata de euro in sedinta de joi, avand in vedere imbunatatirea sentimentului investitorilor dupa intalnirea liderilor europeni. "Totusi, castigurile inregistrate de moneda locala ar putea fi mai mici decat cele ale monedelor regionale deoarece leul s-a dovedit rezistent in fata presiunilor de depreciere", mai arata acestia.

Reprezentantii bancii olandeze mai spun ca, daca datale privind evolutia economiei SUA ce vor fi publicate azi confirma prognoza optimista, activele cu un risc mai ridicat, precum leul, ar avea de castigat.

Leul a continuat sa castige teren in fata dolarului american, ajungand la 3,0897 lei pentru un dolar, de la 3,1035 lei pentru un dolar, cat era miercuri.

Francul elvetian a fost cotat joi la 3,5320 lei, cu 1,55 bani mai putin decat in ziua anterioara, in vreme ce 100 de yeni japonezi au fost cotati la 4,0732 lei, dupa ce miercuri cursul de schimb afisat de BNR era de 4,0892 lei pentru 100 de yeni.​